Westzaan zaterdag 1 de sterkste in derby tegen Blauw-Wit W

Westzaan- Op een winderig, maar zonnige zaterdagmiddag stond de wedstrijd tussen vvv Westzaan zaterdag 1 en cvv Blauw-WIt W op het programma. Het vvv Westzaan van trainer Eric Frankfort (de oud trainer cvv Blauw-Wit) zorgde ervoor dat Blauw-Wit W in de eerste fase het kaas van haar brood liet eten. Westzaan begon namelijk feller aan de wedstrijd. Het voetbal was wat lastig met de harde windstoten. Van beide kanten was het spel bij vlagen slordig en niet nauwkeurig.
Westzaan had meerdere kansen, maar benutte deze niet. Echter was het de scheidsrechter die zorgde voor licht aan het einde van de Westzaanse tunnel. Een goede sliding van Bas Koenen op de bal werd volgens de scheidsrechter zo uitgevoerd dat Bas nadat hij de sliding had gemaakt de tegenstander liet struikelen, waardoor de aanvaller niet de kans kreeg om achter de bal aan te gaan nadat Bas de bal had weggegleden. Dit leverde in ieder geval voor Westzaan een penalty op die deze in de linkerhoek schoof (1-0).
Blauw-Wit had een aantal uitbraken die goed werden verdedigd door Westzaan.
In de rust bleef Joram Mantel in de kleedkamer achter en betrad Elton Craig als snelle aanvaller langs de lijn. Later moest de prima spelende Dominic van de Berg naar de kant, zodat er een extra aanvaller bijgezet kon worden in de naam van Dalian Nortan.
Conclusie was dat Blauw-Wit geen vuist kon maken en bleef het door wat dubieuze beslissingen van de scheidsrechter 1-0 voor Westzaan. Zelfs de sterk spelende Thierry Tijms lukte het niet om te scoren zaterdagmiddag.
Volgende week komt PSZ op bezoek bij Blauw-Wit en dan zal de ploeg van aanvoerder Mats van Olst uit een ander vaatje moeten gaan tappen. Afgelopen zaterdagmiddag wilde de bal er gewoonweg niet in voor de Blauw-Witten. Genoeg aanknopingspunten voor trainer Pieter van Netten. En met frisse moed zullen de West Knollendammers de draad weer moeten oppakken.