Rommelig duel met ZCFC als terechte winnaar

Amsterdam- Het was een zogenaamde zes puntenwedstrijd voor ZCFC tegen sv de Meer. ZCFC moest winnen om de onderste plaatsen te verlaten en deed dat ook met een magere 1-0. Op een knollenveld, gelegen naast een schitterend kunstgrasveld, probeerde tegenstander de Meer met lange ballen en stevige duels ZCFC te overmeesteren. Daar is een knollenveld voor nodig om die doelstelling te doen slagen. Het mislukte totaal voor de thuisploeg uit Watergraafsmeer. De Meer kreeg tijdens de 1e en 2e helft weinig kansen ook mee dankzij een goed draaiende verdediging van ZCFC en als er dan een schot op doel kwam stond daar een goed keepende Remco of ging het richting Amstelstation. Er was geen combinatie op het knollenveld mogelijk, ook omdat er een de stevige wind stond. In de 2e helft was nadrukkelijk te merken dat ZCFC de minst slechte ploeg was. Ver in de 2e helft kreeg ZCFC een terechte penalty die voorbeeldig door aanvoerder Hein werd binnen geschoten. Daarna kreeg ZCFC een handvol schitterende kansen omdat de Meer met lange mannen en lange ballen alles op de aanval zette, maar het bleef bij de 1-0. De hoge inzet werd beloond met deze overwinning voor het Zaanse oranje. Volgende week spelen de oranjehemden thuis in Zaandam/Wijdewormer tegen VVA/Spartaan.
ZCFC speelde met Remco van Dijk op doel, Rutger de Vos, Chris Visser, Bodhi Smis en Jacco Munscher, Hein Koster, Jens Winkel, Quint Rempt, Erno Vreugdenhil, Ruben Wooldrik, en Jesse Knibbe. In de 2e helft viel Oscar Koolmees in.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl