Gevaarlijk OSV deelt tik uit aan Aalsmeer

Oostzaan- Zaterdagmiddag kreeg OSV de bloemendorpers van FC Aalsmeer op bezoek. Die ploeg lijkt het een beetje kwijt te zijn en is op zoek naar de vorm. Vorige week in het thuisduel tegen CSW ondanks matig spel kwam het nog goed weg door een amper verdiende 1-0 overwinning uit het vuur te slepen, zaterdagmiddag bij OSV liep het voor de Aalsmeerders veel minder gelukkig af. Het povere spel van de bezoekers werd afgestraft en de Aalsmeerders werden getrakteerd op een 3-0 nederlaag.
OSV blijft koel
Het eerste half uur op de Oostzanerwerf was het minste deel van de Oostzaners en werd duidelijk wat het tactische plan was van de roodgroenen. Hoog druk zetten, snel proberen de bal te veroveren en vroeg de openingstreffer forceren.
De goed bedoelde pogingen van de bezoekers waren zeker zichtbaar, OSV voetbalde zich hier echter prima onderuit. De achterhoede van de thuisclub bleef koel, vond steeds de vrije man en liet niet toe dat FC Aalsmeer de duimschroeven kon aandraaien. Verder dan een gevaarlijk schot uit een vrije trap van Burak Sitil kwam de formatie van Donker in de eerste helft dan ook niet.
Voorsprong
OSV kreeg in het eerste bedrijf drie kansen, waarvan er één werd benut. Uit een hoekschop acht minuten voor rust kopte Eduard Lulaj de bal achter Van der Wiel in de touwen. Donker liet in de pauze verdediger Nassim Zohair in de kleedkamer achter, Thomas Harte zakte tien meter in en Coen Lips werd de verse kracht op het middenveld. Vroeg in het tweede bedrijf moest Harte geblesseerd het veld ruimen, Eder Delgado was zijn vervanger.
Het werd er niet beter op voor FC Aalsmeer. De wil zal er zeker zijn geweest, iets dat ook maar een klein beetje op dreiging zou moeten lijken bleef evenwel uit. Dat zag Donker blijkbaar ook, al in de 60e minuut wisselde hij linksachter Daan van Huffel in voor Jordy de Groot als aanvaller, Vaneman ging de gehele linkerkant bestrijken.
Het was een alles of niets spelletje van de bezoekers dat fataal uitpakte. Bij balverlies sneed OSV, met sinds de zomer vijf spelers van buurman OFC in de selectie, heel simpel door de Aalsmeerse defensie. De thuisploeg sloeg twee keer genadeloos toe. Eerst over de linkerkant waar het veld open lag en na een voorzet de vrijstaande Landry Monni de bal hoog in het doel kon jagen. En kort voor tijd profiteerde Monni opnieuw nadat de roodgroene deur wagenwijd openstond. Volgende week gaat OSV op bezoek bij hfc EDO in Haarlem.
Voor aanvang van de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden wegens het overlijden van Rob Rensenbrink (72). De oud-international debuteerde op zijn 15e in de hoofdmacht van OSV tijdens een beslissingswedstrijd om degradatie te voorkomen naar de 2e klasse. Wedstrijd werd gespeeld op neutraal terrein, sportcomplex van VV Aalsmeer aan de Sportlaan. Rensenbrink hield zijn club met de beslissende treffer in de eerste klasse. Na zijn loopbaan op hoog niveau keerde ‘het slangenmens’ terug naar OSV om af te bouwen.
Foto: Ton van Eenennaam

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl