Zaanse jeugdspelertjes zien AZ overtuigend van RKC winnen

Alkmaar- Onder het toeziend oog van een vak vol met Zaanse jeugdspelertjes van clubs van onder meer ZCFC, cvv Blauw-Wit, RCZ, Fortuna-Wormerveer, zvv Zaanlandia, vv Assendelft, SVA en Sporting Krommenie won AZ in het AFAS stadion vrijdag avond van RKC Waalwijk. De jeugdige fans, waarvan zelfs een aantal met een speciale club bus richting Alkmaar waren gekomen, zaten allemaal achter de goal naast het uitvak. Het stadion heeft op dit moment geen dak meer na het instorten van een deel van het dak boven vak S. Als gevolg hiervan is over het hele stadion de dakconstructie verwijderd en hierdoor werden er bij binnenkomst van het stadion rode regenponcho`s uitgedeeld aan alle fans. Dit om een nat pak tegen te gaan want er was wel wat regen voorspeld. Gelukkig hadden de fans de regen poncho`s uiteindelijk niet nodig en bleef het gedurende de hele wedstrijd droog. De bezoekertjes en veelal ouders en begeleiders waren getuige van vier doelpunten in het voordeel van AZ. De fans van SVA hadden zowaar een opvallende clubvlag meegenomen en achter de goal opgehangen welke voor een ieder duidelijk zichtbaar was.
AZ heeft in eigen huis RKC Waalwijk uiteindelijk met 4-0 verslagen en is in punten weer
op gelijke hoogte gekomen met Ajax. Na een bijna door Idrissi afgestrafte
mispeer van doelman Vaessen kreeg RKC drie flinke kansen. Hansson en Van der
Venne schoten net naast en Bizot keerde de inzet van Reijnders. AZ sloeg daarna
wel toe: Idrissi scoorde na een knappe kapbeweging en Boadu rondde koel af na
een voorzet op maat van Svensson.
Kort na rust trok Idrissi,net als bij de 1-0,naar binnen,en dit keer krulde
hij de bal in de kruising. Na de 4-0 van Stengs (via de hak van Velkov) keerde
Bizot een inzet van dichtbij van Bilate en pegelde Midtsjo de bal op de lat.