Tiental Jong AZ onderuit in Den Bosch

Den Bosch- Jong AZ is er vrijdag niet in geslaagd het goede voorbeeld van de hoofdmacht te volgen. De ploeg van trainers Koen Stam en Michel Vonk kreeg bij FC Den Bosch al vroeg rood en verloor met 3-0. Lichtpunt was het profdebuut van Bram Franken.
Alles wat in het eerste kwart van de wedstrijd kon misgaan, ging ook mis. Om te beginnen schoot Richonell Margaret op aangeven van Thijs Oosting over in kansrijke positie. Vervolgens haalde Joey Jacobs bij het eerste Bossche gevaar de zo goed als doorgebroken Pedro Marques neer: rood.
Bossche dubbelslag
Als tiental zag Jong AZ het al snel misgaan. Eerst schoof Oussama Bouyaghlafen raak nadat hij het strafschopgebied binnen dribbelde. Vijf minuten later herhaalde Danny Verbeek dit kunstje: 2-0. Marques raakte nog de paal, waarna Margaret en Oosting dicht bij de aansluitingstreffer waren.
Entree
De 2-1 bleef uit en na rust kabbelde de wedstrijd voort, zonder dat het ook maar even spannend werd. Uiteindelijk bepaalde Alexander Laukart de eindstand op 3-0. Vanuit Alkmaars perspectief beleefde alleen Franken nog een mooi moment. Hij maakte zijn entree in het betaald voetbal.
Vonk: ‘Lieten we na’
“Met elf man hadden wij hier met ons strijdplan een goede kans om punten te pakken”, zei Vonk. “Daar hadden we alle vertrouwen in, maar na een kwartier kon dat plan de prullenbak in. Ook met tien man hoeft de wedstrijd overigens zeker niet voorbij te zijn, maar juist in de fase na de rode kaart moet je een stapje extra zetten. Dat lieten we na, waarna het geen wedstrijd meer was. Een in ieder opzicht teleurstellende maar wel leerzame avond.”
WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
FC Den Bosch – Jong AZ 3-0 (2-0)
Keuken Kampioen Divisie
Opstelling FC Den Bosch: Wouter van der Steen; Mats Deijl, Junior van der Velden, Jens van Son, Azzeddine Dkidak; Danny Verbeek, Kevin Felida (52. Alexander Laukart), Luuk Brouwers; Oussama Bouyaghlafen (69. Rik Mulders), Pedro Marques, Ruben Rodrigues.
Opstelling Jong AZ: Mees Bakker; Joerie Church, Joey Jacobs, Maxim Gullit, Justin Bakker; Peer Koopmeiners, Mohamed Taabouni (81. Bram Franken), Thijs Oosting; Richard Sedláček, Richonell Margaret (74. Des Kunst), Félix Correia (66. Justin Baas).
Scoreverloop: 19. Bouyaghlafen 1-0, 24. Verbeek 2-0, 88. Laukart 3-0.
Gele kaarten: Laukart (FC Den Bosch), J. Bakker (Jong AZ)..
Rode kaarten: 14. Jacobs (Jong AZ).
Scheidsrechter: Luca Cantineau.