OFC trainer van der Meij nu zelf naar rechter

Het geschil tussen Roy van der Mije en Legmeervogels is nog niet opgelost. De trainer vertrok in november bij de club uit Uithoorn, toen hij aan de slag kon bij OFC. Vanaf dat moment ontstond een juridisch conflict: mocht Van der Mije zijn contract wel opzeggen en die overstap maken?
Legmeervogels gaf aan de zaak aan de kantonrechter te willen voorleggen en eist € 15.000. Inmiddels is het echter Van der Mije zelf die de eerste stap heeft gezet en de zaak voor de rechter brengt: “De verwijten richting Van der Mije via de media blijven aanhouden. Er wordt gedreigd met gang naar de rechter, zonder dat er iets in gang wordt gezet. Daarnaast worden Roy en OFC steeds negatief afgeschilderd, wat hem ertoe heeft bewogen om zelf naar de rechter te stappen”, zo vertelt zijn advocaat Joancy Breeveld. “Van der Mije wil zuivering van zijn naam. Hij heeft juist gehandeld en een schadevergoeding van € 15.000 is niet op zijn plaats. Legmeervogels wil slechts een ambitieuze trainer frustreren in zijn ambitie om zijn positie te verbeteren”, vervolgt zij.
Henny Snel, technisch manager van Legmeervogels, laat in een reactie weten: “De gang naar de rechter was van onze kant even gestagneerd vanwege ziekte van onze advocaat. Roy heeft van die periode gebruik gemaakt om zelf te eerste stap te zetten.” Ook vertelt hij zich niet te herkennen in het verhaal over de verwijten: “Ik heb altijd gezegd dat Roy uitstekend werk heeft geleverd. Nergens in de interviews die ik heb gegeven vind je een negatief woord over Roy. Ik heb het alleen over het sportieve aspect gehad. Zijn vertrek is voor ons een sportief risico gebleken, dat zie je ook aan de resultaten.” bron: hav