Kaj Sierhuis naar Franse `champagnestad` Reims

Jisp- Hij is moe maar voldaan na een slopende deadline dag op vrijdag 31 januari 2020. Een miljoenendeal is gesloten. De jonge centrumspits uit Jisp zette uiteindelijk vrijdag avond zijn handtekening onder een contract dat hem verbind aan het Franse Stade Reims. Dit nadat Sierhuis donderdagavond toestemming van zijn huidige club FC Groningen kreeg om zijn transfer af te ronden. Vrijdagochtend reisde Sierhuis in vijf uur durende autorit richting de Franse champagnestad Reims om zijn in drie delen durende medische keuring te ondergaan. Uiteindelijk kwam alles op zijn pootjes terecht en kan de inwoner van Jisp zich opmaken voor zijn eerste buitenlandse avontuur. Naar verwachting kan hij woensdag tijdens het midweekse duel met OGC Nice debuteren voor Stade Reims, de nummer elf in de hoogste Franse divisie genaamd Ligue 1.
De overgang van Kaj Sierhuis naar het Franse Stade de Reims is rond. Hij tekende een contract tot 2024 bij de huidige nummer 11 van de Franse Ligue 1. Als vervanger haalde FC Groningen op huurbasis de bijna 19-jarige spits Daishawn Redan van Hertha BSC.
De transfer van de 21-jarige Sierhuis kwam niet zonder slag of stoot tot stand.
FC Groningen huurde Sierhuis sinds de winterstop van het seizoen 2018/2019 van Ajax en had na anderhalf jaar een optie tot koop. Daarom moest Ajax voor de verkoop van Sierhuis ook met FC Groningen in gesprek. De transfersom van vier miljoen euro wordt nu gedeeld.
Sierhuis maakte in 33 eredivisiewedstrijden voor FC Groningen negen goals, waarvan één afgelopen weekend tegen Ajax (2-1 winst). Zijn contract bij Ajax liep tot medio 2021. Voetbal in Zaanstad blijft de verrichtingen van Kai Sierhuis op de voet volgen.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl