Wedstrijd FC Zaandam tegen hfc EDO gestaakt bij 1-1 stand

Zaandam- Na een meer dan knappe uit overwinning vorige week zaterdag tegen AMVJ diende FC Zaandam zaterdagmiddag de nummer laatst, EDO uit Haarlem in eigen huis te verslaan. Maar makkelijke wedstrijden in de tweede klasse A zijn er gewoonweg niet. Het Haarlemse hfc EDO zit in een dipje maar zijn toch in staat geweest om twee ex profvoetballers aan te trekken. In de uitwedstrijd tegen hfc EDO kwam FC Zaandam goed weg maar verzuimde het de eerste helft om ruim afstand te nemen. Toen werd het een 1-1 einduitslag.
Het eerste gevaar van de wedstrijd was afkomstig van de thuisclub uit een vrije trap maar de bal van Mounir Raji kon nog gekeerd worden door de keeper van hfc EDO en de daarop volgende corner werd de inzet van Serdar Öztürk wederom gestopt door de keeper.
Ook in de zevende minut was daar bijna de openingstreffer voor FC Zaandam. De gevaarlijke aanvaller Zakaria Bounhalli zag zijn schot gestopt worden door de keeper en de daarop volgende corner werd door Mounir Raji naast geschoten. Ook hfc EDO deelde af en toe een speldenprikje uit maar de bal werd kansrijk voor de jarige job, keeper Jory Witlam meters naast geschoten.
De thuisclub met meer druk naar voren spelend leek in detwintigste minuut na een corner op 1-0 te komen. Serdar Ozturk kopte de bal prima in maar zag dat de bal van de lijn gehaald werd. De rebound van Zakaria spatte uiteen op de lat. Dat had een prachtige goal van hem geworden!
In de laatste minuut van de eerste helft kwamen de bezoekers uit Haarlem goed weg een inzet van Mounir Raji verdween via een uitgestoken ben van een verdediger bijna in eigen doel. De ruststand van 0-0 was een goede afspiegeling van de wedstrijd.
Na de rust was het Lucas Wijkstra met een stijlvolle inzet bijna de 1-0 maar de bal verdween net over de lat bij EDO. De bezoekers kwamen met twee wissels steeds beter in de wedstrijd en de gevaarlijkste linie bij EDO waren echt voorin te vinden. In de 55e minuut was de bal al verdedigd achterin bij EDO maar de speler van EDO bleef mekkeren tegen de goed leidende scheidsrechter. Een indirecte vrije trap voor FC Zaandam net even buiten het strafschopgebied. Met het prachtige linkerbeen van Mounir Raji is dat altijd opletten voor de tegenstander. Zo ook nu want met een uitstekend geplaatst schot verdween de bal achter de kansloze keeper. De stand was dan eindelijk 1-0 voor de thuisclub!
Direct na de 1-0 zorgde de spitsen van FC Zaandam voor veel dreiging maar gescoord werd er niet.
Lucas Wijkstra werd gewisseld voor Cerezo Hartgens om de zege veilig te stellen en op jacht te gaan naar de 2-0. In de 63e minuut werd er onnodig balverlies geleden op het middenveld en de omschakeling bij EDO was dodelijk en de 1-1 werd prachtig ingeschoten door Mohammed Darkaoui.
Met twee wissels bij FC Zaandam. Zakaria eruit voor Bart van der Wouden en Serdar eruit voor Erkan Malcoc kabbelde de wedstrijd rustig door naar een eindstand van 1-1. Echter met nog een kleine 10 minuten voor de boeg zakte een speler van EDO op de middenlijn ineen en ook dat zag er niet goed uit. De scheidsrechter staakte de sportieve wedstrijd en het wachten was op de ambulance. Na overleg tussen de scheidsrechter en de trainer werd er besloten om de wedstrijd definitief te staken.
De speler van EDO is niet met de ambulance meegegaan en zal verder in Haarlem behandeld worden. Wij wensen de speler van EDO sterkte toe en hopen dat alles meevalt.
Opstelling FC Zaandam:
Jory Witlam. Michael Nguyen. Franklin Kesser. Danny Boelhouder,Elias Clement. Mounir Raji. Hatim el Abbassi, Zino Hartgers. Serdar Öztürk 81e minuut Erkan Malcoc. Zakaria Bounhalli. 73e minuut Bart van der Woude. Lucas Wijkstra 58e minuut Cerezo Hartgens

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl