Tegenstander Zaanlandia en Fortuna W trekt per direct stekker uit zondagselectie

Utrecht- In de eersteklasse A waarin zvv Zaanlandia en Fortuna Wormerveer uitkomen is wederom een tegenstander gesneuveld. Nadat eerder al SVA Papendorp moest stoppen met voetballen is er nu nog een tegenstander die (dit maal zelf) stopt met het eerste elftal. De Meern heeft per direct het eerste zondagelftal uit de competitie gehaald. De vrije val van de club, die de afgelopen twee seizoenen degradeerde en ook nu onderaan staat in de eerste klasse, krijgt daarmee een triest einde. Laat nu Fortuna Wormerveer nu uitgerekend van deze tegenstander verloren hebben. De KNVB weet overigens nog van niets maar zal hier binnenkort aktie op ondernemen.
Tijdens een speciaal ingelaste ledenbijeenkomst besloot het bestuur van De Meern gisteravond dat het team van Jan Oosterhuis per direct uit de competitie wordt gehaald. Door allerlei omstandigheden kon er steeds moeilijker een team op de been worden gebracht. ,,Voorzitter Wim Stolwijk stelde op enig moment de vraag wie we er een plezier mee zouden doen om door te gaan”, zegt Oosterhuis. ,,Ook na lang nadenken kon ik er geen antwoord op geven.” De uit Doetinchem afkomstige coach begrijpt de beslissing, maar een gevoel van verslagenheid overheerst. ,,Wij hebben dit seizoen elf van de twaalf wedstrijden verloren, maar deze strijd wilden wij niet verliezen. Mijn verblijf bij De Meern is uitgelopen op één grote teleurstelling.”
Frans van Seumeren
Oud-voorzitter en -hoofdsponsor Frans van Seumeren vindt het jammer dat De Meern de stekker uit het zondagvoetbal heeft getrokken. ,,We hebben met z’n allen lang de kar getrokken en zijn in de derde divisie beland. Dat was het hoogtepunt”, zegt de grootaandeelhouder van FC Utrecht. ,,Toch is De Meern weggezakt en staan ze onderaan in de eerste klasse. De algehele tendens is dat steeds minder spelers op zondag willen voetballen. Het is heel moeilijk om de beste voetballen te behouden voor de zondag. Als oud-voetballer van De Meern vind ik deze beslissing uitermate jammer.”
Van Seumeren denkt niet dat De Meern op zaterdag binnen een paar jaar kan doorgroeien naar de derde divisie. ,,Ik vind dat het eerste elftal het paradepaardje van de club moet zijn met uitstraling in de regio. Alleen heb ik het idee dat dit niet zo wordt beleefd bij De Meern. Daar zien ze een voetbalclub als een maatschappelijk project. Helemaal niets ten nadele van het bestuur dat er nu zit, zij mogen die keuze maken. Daar kan ik prima mee leven, maar het is niet mijn filosofie.”
Als alles volgens verwachting verloop en alles gaat zoals het zou moeten gaan, maar wetende dat er officieel nog niets is vastgelegd, zou de stand er dan als volgt uit moeten komen te zien:
01 Zouaven 12-26
02 SDZ 12-23
03 AGB 11-19
04 AFC’34 12-19
05 LSVV11-16
06 Zaanlandia 11-15
07 Hoofddorp 12-15
08 FC Uitgeest 12-15
09 Kolping Boys 11-13
10 DSOV 12-13
11 Fortuna W 11-12
12 Legmeervogels 11-10
13 SVA Papendorp 6-3 (zaak is onder de rechter)
14 De Meern 0-0
Mocht blijken dat SVA Papendorp definitief uit de competitie genomen zal worden, gaan er bij alle ploegen met 12 gespeelde wedstrijden 3 punten af, behalve bij FC Uitgeest. Dat team verloor van SVA Papendorp. Blijft SVA Papendorp deel uitmaken van deze competitie zullen zij in hoog tempo de niet gespeelde wedstrijden dienen in te halen. bron: ad.nl
Van onze verslaggever

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl