Jong AZ vrijdag naar de Vliert

Zaanstad- Jong AZ wacht vrijdag een reis naar Noord-Brabant. De ploeg van trainers Koen Stam en Michel Vonk speelt dan in Stadion De Vliert tegen FC Den Bosch. De wedstrijd begint om 20:00 uur.
Een ontmoeting met Almere City FC resulteerde maandag in een waar spektakelstuk. Jong AZ kwam vroeg op voorsprong, maar moest daarna twee keer een achterstand repareren. Het doelpuntrijke duel kreeg geen winnaar, want het bleef 3-3.
Topscorer
Zakaria Aboukhlal maakte op aangeven van Peer Koopmeiners en Mauro Savastano twee doelpunten. Voor de topscorer van Jong AZ waren het zijn achtste en negende van het seizoen. Ook Ferdy Druijf kwam op het scoreformulier.
Evjen
Nieuwkomer Håkon Evjen speelde maandag met Jong AZ zijn eerste volledige wedstrijd in Alkmaarse dienst. De Noor maakte eerder in het gewonnen bekerduel met TOP Oss al zijn officiële debuut in de hoofdmacht. In het Frans Heesen Stadion kwam hij in de 71e minuut als vervanger van landgenoot Fredrik Midtsjø.
Ongeslagen
Door het gelijkspel tegen Almere City is Jong AZ al vijf thuiswedstrijden op rij ongeslagen. Eerder werd er op het AFAS Trainingscomplex gewonnen van TOP Oss, Helmond Sport, De Graafschap en MVV Maastricht. Op 21 oktober verloor de ploeg voor het laatst in eigen huis. Jong AZ is in eigen huis al vijf duels op rij ongeslagen.
Elf keer gelijk
FC Den Bosch bezet momenteel de twaalfde plaats in de Eerste Divisie. Vrijdag leed de ploeg van trainer Erik van der Ven puntverlies tegen laagvlieger Helmond Sport. In het SolarUnie Stadion bleef het 0-0. De Brabanders speelden dit seizoen in 23 wedstrijden al elf keer gelijk.
Sporting Lissabon
De Bosschenaren versterkten zich onlangs met Pedro Marques. De spits komt op huurbasis over van Sporting Lissabon, dat hem in de eerste seizoenshelft al bij FC Dordrecht stalde. Ook Junior van der Velden (Jong FC Utrecht) transfereerde naar Den Bosch, terwijl Stefan Velkov (verhuurd aan RKC) en Leo Väisänen (verkocht aan het Zweedse IF Elfsborg) de club verlieten.
Rijper
Jizz Hornkamp heeft een verleden bij AZ. De geboren Rijper speelde in 2014 een jaar in de AZ Jeugdopleiding, waarna hij naar sc Heerenveen vertrok en debuteerde in de Eredivisie. Sinds afgelopen zomer speelt Hornkamp in Den Bosch.
Miedema
Ook de negentienjarige Lars Miedema is actief bij FC Den Bosch. De aanvaller is de jongere broer van Arsenal-spits en Oranje-international Vivianne Miedema.
Onderlinge punten
Onderling zijn de punten tussen Jong AZ en Den Bosch gelijk verdeeld. Beiden wonnen één keer, terwijl de ploegen drie keer in balans bleven. De overwinning van de Alkmaarse beloften werd op 18 augustus 2017 geboekt. Door doelpunten van Abdel Malek El Hasnaoui, Jeremy Helmer en Viktor Einarsson werd het toen 1-3.
Strafschop
De meest recente ontmoeting met Den Bosch eindigde in een 2-2 gelijkspel. In Zaanstad waren Thijs Oosting en Druijf namens de thuisploeg trefzeker, terwijl Azzedine Dkidak en Ruben Rodrigues het net voor de Blue White Dragons deden bollen. Doelman Rody de Boer keerde een strafschop.
Arbiter
De wedstrijd staat vrijdag onder leiding van Luca Cantineau. De arbiter wordt langs de lijnen bijgestaan door Kevin Bodde en Bas Persoon. Thomas Hardeman is aangesteld als vierde official.
Live
Vrijdag niet aanwezig in De Vliert? Het duel is ook te volgen via het Twitter-account van de AZ Jeugdopleiding en het schakelkanaal van FOX, waar later die avond ook de highlights te zien zijn.
FC Volendam
Op maandag 10 februari speelt Jong AZ weer voor eigen publiek, als de derby tegen FC Volendam op de rol staat. Kaarten kosten € 5 en zijn verkrijgbaar aan de poort van het AFAS Trainingscomplex. Ook is er de mogelijkheid tot aanschaf van een seizoenkaart. Voor € 30 ben jij van de partij bij alle thuisduels in de Eerste Divisie.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl