Feyenoord versterkt zich met Zaankanter Oguzhan Ozyakup

Zaanstad- Het AD meldt dat Oguzhan Özyakup officieel speler van Feyenoord is. De Turks international komt op huurbasis over van Besiktas.
Özyakup gaat bij Feyenoord spelen met nummer 18. De in Zaandam geboren middenvelder speelde in de jeugd van AZ en maakte op zestienjarige leeftijd de overstap naar Arsenal. Vanaf 2012 speelde hij voor Besiktas. In totaal speelde hij 268 duels voor de Turkse topclub. Özyakup speelde daarnaast 43 interlands voor het Turkse elftal, waar hij vorig jaar nog de aanvoerdersband droeg.
Oguzhan Özyakup naar Feyenoord
Met de komst van Özyakup heeft Dick Advocaat zijn gewenste versterking voor het middenveld binnen. De 27-jarige middenvelder is de tweede aanwinst van Feyenoord deze transferperiode. Eerder werd spits Róbert Bozenik vastgelegd. ,,Met het vertrek van enkele spelers was het zeer wenselijk om te beschikken over een extra speler die direct inzetbaar is op het middenveld’’, laat technisch directeur Frank Arnesen weten op de clubwebsite.
,,Met Oguzhan halen we natuurlijk enorm veel ervaring binnen’’, aldus Arnesen. ,,Normaal gesproken zou iemand als hij niet haalbaar zijn voor Feyenoord, maar hij wilde heel graag voor de rest van het seizoen naar ons komen. Door creatief te zijn en met dank ook aan Besiktas, komt hij ons nu versterken en zijn we in elk geval voor wat betreft het halen van nieuwe spelers klaar deze window.’’
Özyakup hoopt in De Kuip weer aan spelen toe te komen. Dit seizoen kreeg de middenvelder slechts viermaal een basisplaats bij Besiktas. Komende zomer doet Turkije mee aan het EK voetbal. Özyakup wil in Rotterdam zijn plek in de selectie heroveren. Dit seizoen kwam hij namelijk nog niet in actie voor de nationale ploeg.