Stefan Waij neemt afscheid van SVA met schamel punt

Assendelft- Het duel van SVA stond in het teken van afscheid nemen. Het afscheid van een bijzondere voetballer uit een echte SVA-familie, dat is Stefan Waij. Het doelpunt dat hij vorige week in het inhaalduel tegen sv Vrone maakte was iconisch voor zijn stijl van voetballen. Recht vooruit, recht op het doel of want daar moet het gebeuren. Opportunistische aanvaller met snelheid, gedrevenheid en vasthoudendheid. Aanvaller pur sang met verdedigende kwaliteiten. Waij vertrekt naar Groningen en zal niet meer voor het eerste elftal van SVA voetballen, maar voor het plaatselijke Velocitas.
De wedstrijd tegen Koedijk was er een met twee gezichten. Voor de rust leek het wel alsof SVA nog bezig was met de huldiging. Slordig spel bracht Koedijk in een riante positie. Met een lelijke punter binnenkant paal hobbelde de bal in het doel. Gelukkig heb je dan nog alle tijd maar als echt niets lijkt te lukken dan wordt het dus moeilijk. In de rust moest trainer Joeri Houniet ingrijpen en dat is niet altijd sympathiek. De tweede helft was het voetballend beter maar door de risico’s die SVA nam bleef Koedijk levensgevaarlijk in de counter. Koedijk scoorde echter niet en een oude voetbalwet zegt dat je dan het deksel op de neus krijgt. Dat gebeurde dan ook. Een handsbal, waar de speler van Koedijk overigens niets aan kon doen, leverde een penalty op. De scheidrechter floot zo snel dat hij niet meer gebruik kon maken van het voordeel voor SVA. De bal belandde namelijk met dit schot ook in het doel. De penalty werd genomen door Stefan en feilloos ingeschoten. Beide ploegen probeerden hierna de winst te forceren. Stef Boon kreeg seconden voor tijd de allergrootste kans. Zijn schot vanaf tien meter vrij voor doel werd wonderbaarlijk gekeerd door de keeper. De eindstand was dan ook 1-1.
De trainer van Koedijk vond dat zijn ploeg tekort had gekregen. De aloude voetbalwet hieromtrent gold voor hem. Nummer voorlaatst SVA schiet er niet al teveel mee op en blijft in de onderste regionen hangen. De overige uitslagen waren voor de Assendelvers gunstig en met een overwinning tegen vv Limmen volgende week kan het er bij winst al heel anders uit zien. Dat zal dan wel moeten gebeuren voor de ploeg van hoofdtrainer Joeri Houniet die wacht dat het kwartje eens de goede kant op valt voor het geplaagde SVA.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl