Sporting Krommenie wint mindere wedstrijd

Krommenie- Waar veel teams vertoefden in zonnige oorden, verbleef Sporting Krommenie gewoon honkvast thuis in de regio. Het voorbereiding schema was best pittig met drie wedstrijden in twee weken, maar met een nagenoeg fitte selectie moest dat geen probleem zijn.
De eerste oefenwedstrijd stond gepland op zondag 11 januari tegen de koploper uit de vierdeklasse A Con Zelo uit Waarland. Dit team wilde graag het spel maken en dat was voor de Krommenieërs een heerlijke aangelegenheid om tegen te oefenen. Twee teams die graag wilden voetballen bracht veel kijkplezier met zich mee. Waar Krommenie in de rust met 4-0 voor had moeten staan was het slechts 2-1. Pierluigi Velletri maakte beide doelpunten en liet zien graag vaste waarde te willen worden voor de Krommenieërs. Het tegendoelpunt was een klein foutje van Martijn Mooij die de bal verkeerd inschatte. Lacherig om het kolderieke moment werd de kleedkamer opgezocht. Maar in plaats van serieus te starten in de 2de helft kwam Con Zelo al snel op 2-2. Gelukkig aan de hand van Daan Hakvoort werd de voorsprong weer opgepakt en speelde Krommenie het goed uit. Matz Schoonheit mocht ook nog een keer scoren voor de eindstand van 4-2.
De zondag erop thuis tegen IVV uit Landsmeer. Deze stonden in de top 5 van de 2de klasse A.
Doordat wij eigenlijk zaterdag zouden meedoen op het SVA toernooi wat niet doorging omdat zij moesten inhalen. Hadden wat mannen andere plannen gemaakt op zondag. Geen probleem zo kon de technische staf mooi zien welke jongens van O19 het niveau aankonden. Echter na de winterstop zouden er 3 talenten alvast gaan mee trainen met de selectie. Thijs Krook, Mats Pirovano en Tim van Os. Van Os zou de middag van zijn leven hebben met drie goals op zijn naam. Krommenie startte fel en het leek wel of IVV, Krommenie wat onderschatten. Binnen het kwartier stond het dan ook 2-0 voor Krommenie. Eerst was het Kevin de Wit en daarna Tim van Os die kon afwerken. IVV kwam er niet aan te pas. Door het vroege druk zetten en continu vast zetten kwamen zij er niet uit en Krommenie won alle 2de ballen.
Na 30 min kwam IVV er beter uit en was het een razendsnel combinatie spel wat de 2-1 opleverde. Na de rust niks aan de hand tot Tanno de Graaff een sliding inzetten in de zestien. Geen enkel protest niks vanuit IVV. Keeper bal zo leek de scheidsrechter aan te geven. Maar tot ieders verbazing inclusief IVV was het een strafschop. Mooi om te zien dat de scheidsrechter na afloop aangaf de situatie verkeerd te hebben ingeschat. Koud kunstje voor IVV en de 2-2 stond op het score bord. Mooi om te zien dat de mannen van Krommenie dan genoeg veerkracht kunnen laten zien om het weer om te draaien en wederom waren het Kevin de Wit en Tim van Os die het net vonden. IVV leek even terug in de wedstrijd te komen tot 4-3. Maar Tim van Os maakte aan alle illusies al snel een einde na fantastisch voorwerk van Kevin de Wit. IN een prima oefenwedstrijd werd het uiteindelijk 5-3.
Afgelopen dinsdag werd er nog gespeeld tegen de koploper in de tweede klasse A vv Assendelft op natuurgras. Dit aangezien vv Assendelft afgelopen zondag de uitwedstrijd tegen ZAP (1-4) ook op natuurgras moest afwerken. Dit betekende dan ook dat vv Assendelft op volle oorlogsterkte zou aantreden. Het was waterkoud langs de lijn maar de goals en de wedstrijd vergoedde een hoop. Binnen twintig seconde was het al 1-0. Aftrap Krommenie en het leek wel of niemand de bal bij Sporting Krommenie wilde hebben. Na drie verkeerde passes strafte vv Assendelft dit genadeloos af. Het was dan ook knap dat Krommenie zich herpakte en binnen het half uur de 1-1 liet aantekenen. Een scrimmage voor de goal en Daan Hakvoort was er als de kippen bij voor de intikker. Hierna nam Krommenie brutaal het initiatief en kwam nog tot twee grote kansen. Beide kansen gingen gingen er overigens niet in waarna je het kwaliteit verschil tussen de derde en tweede klasse kon opmerken.
De eerste de beste kans voor vv Assendelft vloog er meteen in. Hierna werd er door de thuisploeg nog een vrijetrap genomen die keurig in de hoek werd geschoten en het stond op slag van rust 3-1. Na de rust leek het wel of alle kansen benut werden en de 6-4 uitslag was dan ook het gevolg.
Het was voor de Krommenieërs al met al een goede voorbereiding op de herstart van de competitie. En deze moest omgezet worden in de eerste drie punten van het nog prille jaar 2020. De bezoekende ploeg was Egmondia, dat een stroeve start kende vanaf de start van het seizoen, stond toch maar slechts drie punten achter Sporting Krommenie en het was dan ook belangrijk dat er gewonnen zou worden om niet omlaag op de ranglijst te hoeven kijken. Van begin af aan maakte Krommenie het spel en het was dan ook niet vreemd dat er binnen tien minuten een voorsprong werd genomen. Het was centrale verdediger Jim Gielen die uit de hoekschop kon binnen knikken en de 1-0 wist aan te tekenen. Hierna werd het erg rommelig en beide partijen grossierden in foute passes en keuzes. Krommenie gaf niks weg achterin en had misschien moeten rusten met een 2-0 voorsprong maar de beste kans van Mike Pirovano werd goed gepakt door de keeper van Egmondia.
Na de rust het zelfde beeld. Rommelig en onrustig.
Krommenie maakte het zichzelf enorm lastig hiermee en moest oppassen dat Egmondia niet langszij zou komen. Gelukkig lag in de 65e minuut doelpunt nummer twee erin. Een hard schot van Pierluigi Velletri kon nog net gekeerd worden door de centrale verdediger (wel of niet met de hand) maar gelukkig hoefde deze disscussie niet gevoerd te worden want de rebound werd koeltjes afgemaakt door Roel Meijns.
Egmondia probeerde van alles maar kon geen vuist maken en bij de kansen die weg gegeven werden stond keeper Martijn Mooij in de weg of pareerde uitstekend. Het enige smetje was dat Krommenie niet meer doelpunten scoorde. Zeker toen Egmondia één op één ging spelen achterin lagen er zeeën van ruimte. Zo werd een van de mindere wedstrijden van de ploeg van trainer Jordi van Beek in de eerste wedstrijd van 2020 toch goed afgesloten met een zwaar bevochten overwinning. Volgende week zondag gaat Krommenie proberen de goede vibe vast te houden in de uitwedstrijd bij Vrone.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl