Saenden weer koploper na winst op Ilpendam

Ilpendam- Na de 1-0 winst op sv De Rijp in de laatste wedstrijd van 2019 door een doelpunt van Giorgio Bartelink, de Nieuwjaars wedstrijden, gevolgd door het succesvol verlopen trainingskamp in Portugal, een aantal oefenwedstrijden en de reguliere trainingen stond de wedstrijd tegen sv Ilpendam als eerste te spelen wedstrijd op de kalender na de winterstop.
De ontmoetingen van rkvv Saenden tegen sv Ilpendam zijn per definitie partijen, die op het scherpst van de snede worden gespeeld en waarin veel energie en strijd geleverd wordt. Het was vooral de vraag wie van beide kemphanen het beste uit de winterstop is gekomen. Saenden had in de beginfase van de wedstrijd zeker drie reële kansen om de score te openen. Doordat een treffer uitbleef speelde het Ilpendam in de kaart. Al snel werd er een tactische wijziging aan de kant van Ilpendam doorgevoerd die ertoe leidde dat voor Saenden geen doorkomen meer aan was, ondanks het veelvuldig balbezit. Ruststand 0-0. Na de hervatting hetzelfde beeld. Saenden dat aandrong, veelvuldig balbezit, goed keeperswerk aan de zijde van Ilpendam, veel corners maar geen doelpunten. Totdat in de 79e minuut de ingevallen Melvin Bruijn, die getergd oogde, zijn kwaliteiten liet zien door een lange bal van Mark Schavemaker zeer fraai te verlengen en over de keeper in het doel wist te werken (0-1). De terechte en zeker het bevrijdende doelpunt. In de resterende minuten waren er nog wel kansen maar het zat de Saenden aanvallers vandaag niet mee want gescoord werd er niet. De Ilpendammers kwamen in de eindfase nog met tien man te staan omdat één van de verdedigers zijn frustraties botvierde met een gemene overtreding op Miel Honig. De uitstekend fluitende scheidsrechter Jongejan bedacht zich geen moment en trok terecht de rode kaart. Geduldig werd de wedstrijd uitgespeeld en door deze nipte maar zeer verdiende overwinning staat Saenden aan kop van de ranglijst. Een mooi begin van het tweede deel van de competitie voor de Wormerveerders.
Van onze verslaggever