Enerverend duel tussen Fortuna W en FC Uitgeest eindigt in 3-3

Wormerveer- De eerste wedstrijd van het jaar 2020 in competitieverband en meteen al een huldiging aan de Sportpark de Watering. Jermano krijgt bloemen voor zijn honderdste optreden. Aansluitend een minuut stilte vanwege het overlijden van Fortuna W lid van verdienste Willem Pot.
De wedstrijd kent meteen een vlammend begin want FC Uitgeest laat zien dat het er zin in heeft en dwingt keeper Halil tot acties. Vlak daarna lijkt Milan Klopper op weg naar de goal, maar deze actie krijgt niet het gewenste vervolg. De schrik slaat de Wormerveerders om het hart als Mike Olgers ineens oog in oog komt met Halil. De Wormerveerse doelman staat zijn mannetje en liet zichzelf niet verschalken.
Na twintig minuten is het Danyl Plasmeyer die het zijnet test en ziet Milan Klopper zijn schot over het doel gaan. Na een half uur neemt FC Uitgeest haar eerste corner en zeven minuten daarna is slecht uitverdedigen aan Fortuna Wormerveer zijde de basis voor de 0-1 van Uitgeest via Olgers.
Vlak voor de thee waagt Danyl Plasmeyer nog een schot dat net zijn doel mist. Zo gaat Fortuna W ondanks het optische veldoverwicht met een achterstand de rust in. Trainer Coto zal zijn mannen ongetwijfeld hebben voorzien van de nodige tips.
Dat bleek want na twee minuten was de stand weer gelijk via Danyl. Het offensief bleef mede omdat Uitgeest niet echt aanvallende acties wilde uitvoeren. Danyl schoot nog eens in het zijnet totdat het beeld weer geheel anders werd.
Een uitval van Uitgeest betekende de 1-2 via invaller Markes. Een klap van de hamer? Gelukkig niet. De thuisploeg wisselde drie man en koos andermaal voor de aanval. Een schermutseling langs de lijn waarbij Markes een slaande beweging maakte, maar daar zag arbiter Tiesinga geen kwaad in. Menigeen verwachtte rood.
Die aanvallende inzet aan Fortuna Wormerveer zijde werd uiteindelijk beloond met de gelijkmaker van Iwan Temme. De aanval daarop zag de arbiter een overtreding in het zestien metergebied van Fortuna W. De toegekende strafschop werd echter gestopt door doelman Halil.
Zo eindigde deze wedstrijd zonder echte winnaar. Een gelijkspel waar Fortuna Wormerveer niet zo heel veel mee opschiet.
Foto: Henk Dil

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl