Blauw-Wit W start met zege op Wijk aan Zee

West-Knollendam- Op een guur en koud complex stond de wedstrijd tegen Wijk aan Zee op het programma. De omstanders verwarmden zich met het idee dat er weer drie punten konden worden behaald. Na een heerlijk trainingskamp mochten de mannen aantreden om half drie tegen de nummer vijf. Vandaag was het moment voor Joram Mantel om zijn basisdebuut in het eerste elftal te maken.
De eerste helft begon veelbelovend met een aantal snelle uitbraken van Blauw-Wit. Toch zorgde een overtreding in de zestien meter er voor dat Wijk aan Zee een penalty mocht verzilveren na 7 minuten spelen (0-1).
Blauw-Wit toonde duidelijk veerkracht en Ilhan Eren was weer een plaag voor menig tegenstander. Na 27 minuten spelen kwam Blauw-Wit op gelijke hoogte via een corner die door Bas Koenen werd aangesneden en niet goed verwerkt werd door de Wijkse verdediging. De bal verdween daardoor in het doel. Dat was voor Blauw-Wit het sein om door te gaan drukken. De ploeg van Pieter van Netten kwam goed door de verdediging heen. Een actie van Rico Griek die goed doorkwam van het middenveld werd helaas niet bekroond. Rico gleed volgens de scheidsrechter weg. Het was als toeschouwer lastig te zien, maar aan de glijpartij zat een spreekwoordelijk luchtje.
Dalian Nortan zorgde voor dreiging en wist de tegenstanders goed van zich af te houden. Hij schoot de door hem genomen vrije trap hard binnen wat de 2-1 betekende. Dat leek een mooie uitgangspositie voor Blauw-Wit om de rust in te gaan, maar niets bleek minder waar. Er werd nog een doelpunt voor rust gemaakt door Maurice Terdu. Die later ook als Man of the match van het veld zou gaan stappen. Hij kopte een afgezwaaide bal knap binnen (3-1).
De tweede helft leek een kwestie van uitspelen, maar Wijk aan Zee kreeg de overhand op het spel. Zij gaven zich nog zeker niet gewonnen. Helaas voor Wijk aan Zee zat het niet mee in de afronding. Zo raakte zij viermaal het aluminium. Joram Mantel speelde zich knap door de druk heen van Wijk aan Zee, waardoor hij zeker kan terug kijken op een goed basisdebuut.
Uiteindelijk werd er niet meer gescoord en bleef de stand op 3-1 staan.
Van onze verslaggever
Foto: Theo van Vlaanderen

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl