Rechter oordeelt: OFC complex moet open blijven

Oostzaan- Vorige week besloot burgemeester Meerhof het complex van OFC te sluiten. Het complex zou zaterdag gesloten worden als er geen duidelijkheid was over de financiën. Totdat de gemeente besloot om het complex vrijdag al te sluiten vanwege de veiligheid.
In een kort geding verklaarde de rechter de sluiting ongeldig. Zo kon er afgelopen weekend toch gewoon gevoetbald worden in Oostzaan. Deze week kwam de zaak opnieuw voor de rechter. Vrijdagochtend volgde de uitspraak: het complex moet voorlopig open blijven.
Volgens de rechter heeft de burgemeester ‘onvoldoende aannemelijk gemaakt’ dat sprake is van ‘een zodanige vrees van verstoring van de openbare orde en veiligheid op het sportcomplex, dat verweerder in redelijkheid kon bevelen tot onmiddellijke sluiting van het sportcomplex voor een periode van vier weken’, zo meldt de rechter.
De gemeente zegt geheime informatie te hebben die aan zou tonen hoe groot het gevaar is voor de openbare orde, maar daar kan de rechter niets mee. Het complex van OFC blijft dus, in ieder geval voorlopig, open. Bron: hav