Micky van de Ven herstelt en met FC Volendam mee naar RODA JC

Wormer- De 19 jarige Micky van de Ven speelde in de jeugd van WSV ’30 en speelt sinds 2013 in de jeugdopleiding van FC Volendam. Op 18 november 2018 debuteerde hij voor Jong FC Volendam in de Derde divisie zondag tegen USV Hercules. Met Jong Volendam werd hij kampioen van de Derde divisie zondag en promoveerde zodoende naar de Tweede divisie. Hier scoorde hij op 28 september 2019 in de met 1-1 gelijkgespeelde thuiswedstrijd tegen SV Spakenburg zijn eerste doelpunt voor Jong Volendam. Op 4 oktober 2019 debuteerde Van de Ven in het eerste elftal van FC Volendam, in een met 3-1 verloren uitwedstrijd in de Eerste divisie tegen Jong PSV. Hij kwam in de 46e minuut in het veld voor Gijs Smal en pakte in de 67e minuut zijn eerste gele kaart in het betaald voetbal. In de zomer van 2019 tekende Van de Ven zijn eerste profcontract tot medio 2022 bij FC Volendam.
Tijdens het seizoen 2019/20 beleefde hij onder nieuwe trainer Wim Jonk zijn grote doorbraak bij FC Volendam en werd hij een vaste waarde centraal achterin de verdediging van de Volendammers. Zijn stormachtige ontwikkeling werd in november 2019 beloond door FC Volendam. Het contract met Micky van de Ven werd tussentijds opgewaardeerd en opengebroken en wordt gezien als groeibriljant van de club.
De centrale verdediger was vorige week ziek en heeft deze week weer getraint met de selectie en reist vanavond meer naar Kerkrade.
FC Volendam speelt daar vrijdagavond in tegen Roda JC, dat onder leiding van Jean-Paul de Jong bezig is aan een slecht seizoen en op de zestiende plaats staat.
Op de Foto is van de Ven te zien op het moment dat hij nog bij de jo-17 speelde samen met Zaandammer Jay Kruiver. Kruiver trainde dinsdag mee met Jong FC Volendam.
Foto: Frank Brussel