Jong AZ maandagavond tegen Almere City

Zaanstad- Jong AZ hoopt maandag een sterke thuisserie voort te zetten. De ploeg van trainers Michel Vonk en Koen Stam speelt dan op het AFAS Trainingscomplex tegen Almere City FC. Het duel begint om 20:00 uur. 
Mede door een curieus moment leed Jong AZ vrijdag een 3-1 nederlaag bij NAC. In Breda leek Félix Correia de score te openen, maar het feest ging niet door omdat een NAC-supporter een tweede bal in het veld gooide. De thuisploeg zette het duel in de tweede helft naar zijn hand. Joerie Church deed namens Jong AZ nog iets terug, maar kon een nederlaag niet voorkomen. 
Eerste goal
Voor Church was de treffer in Breda zijn eerste van het seizoen. De rechtsback schoot in de slotfase op aangeven van Richard Sedláček van dichtbij raak. Church was eerder ook al goed voor onder meer twee assists.
Kampioensjaar
Twee spelers van Almere City hebben een verleden in Alkmaar. Mees Kaandorp is sinds afgelopen zomer actief in de polderstad. Hij verruilde Jong AZ voor een dienstverband in Ally. James Efmorfidis speelde in 2016 ook nog voor de beloftenploeg. Halverwege het kampioensjaar in de Tweede Divisie vertrok hij naar het Griekse AE Larissa. 
Profdebuut
Rens van der Wacht maakte in september tegen Almere City zijn debuut in het betaald voetbal. De middenvelder speelde een paar jaar geleden in de Tweede Divisie al wedstrijden voor Jong AZ. Door een slepende blessure was de Zaankanter lang uit de roulatie. In het Yanmar Stadion maakte hij zijn eerste minuten op professioneel niveau. 
Ongeslagen
Jong AZ kan met vertrouwen naar het volgende treffen met Almere City toeleven, want de laatste vier thuisduels eindigden alle in een overwinning. MVV, De Graafschap, Helmond Sport en TOP Oss werden in deze periode aan de zegekar gebonden. Op 21 oktober verloor Jong AZ voor het laatst op het AFAS Trainingscomplex.
Jong AZ is al vier duels op rij foutloos in eigen huis. 
Kleuren van AZ
Voormalig AZ-speler Ole Tobiasen is de hoofdtrainer van Almere City. In november nam hij het roer over van de ontslagen Robert Molenaar, van wie hij de assistent was. Tobiasen droeg als speler in het seizoen 2002-2003 de kleuren van AZ. 
Tiende plaats
Almere City verloor vrijdag van titelkandidaat De Graafschap. In eigen huis ging de ploeg met 0-2 onderuit door treffers van Javier Vet en Ralf Seuntjens. De Almeerders bezetten momenteel de tiende plaats in de competitie. 
Overwinning
Op 6 maart 2018 boekte Jong AZ zijn enige overwinning op Almere City. Door doelpunten van Viktor Karl Einarsson, Jamie Jacobs, Mees Hoedemakers en Anton Fase werd het destijds 4-1. 
Kort na de pauze
Eerder dit seizoen ging de uitwedstrijd tegen City met 2-1 verloren. De Zwarte Schapen kwamen via Nick Venema op voorsprong, maar Thijs Oosting trok de stand vlak voor rust weer gelijk. Kort na de pauze was het opnieuw Almere dat scoorde en dit bleek genoeg voor de overwinning. 
Arbiter
Het duel staat maandag onder leiding van Laurens Gerrets. De arbiter wordt langs de lijnen bijgestaan door Freek Vandeursen en Remco Miedema. Victor Ris is aangesteld als vierde official. 
Tickets
Kaarten voor het duel kosten € 5 en zijn verkrijgbaar aan de poort van het AFAS Trainingscomplex. Ook is er de mogelijkheid tot aanschaf van een seizoenkaart. Voor € 30 ben jij van de partij bij alle thuisduels in de Eerste Divisie.
Live
Maandag niet aanwezig in Zaanstad? Het duel is ook te volgen via het Twitter-account van AZ. Later die avond zijn op FOX de highlights te zien. 
De Vliert
Een paar dagen na het treffen met Almere gaat Jong AZ op bezoek bij FC Den Bosch. Op maandag 10 februari wordt er weer in eigen huis gespeeld. Dan komt FC Volendam op bezoek.