Oud speler Hellas Sport tekent bij turkse club Trabzonspor

Zaanstad- Een maand na zijn vertrek bij Kayserispor heeft de bij Hellas Sport met voetbal gestartte Zaankanter Bilal Basacikoglu een nieuwe werkgever gevonden. De 24-jarige buitenspeler heeft namelijk getekend voor Trabzonspor, de huidige nummer drie van de Turkse competitie.
In de zomer van 2018 verkaste Basacikoglu van Feyenoord naar Kayserispor. De Rotterdammers hadden hem vier jaar eeder voor 3,5 miljoen gekocht van sc Heerenveen. Echter wist hij nooit te overtuigen in De Kuip. In totaal speelde hij 103 wedstrijden waarin hij maar zeven keer wist te scoren.
In zijn eerste seizoen, bij de huidige hekkensluiter van de Turkse competitie, mocht Basacikoglu zich basisspeler noemen. Hij kwam dit seizoen, ondanks langdurig blessureleed, tot 22 wedstrijden. Dit seizoen erop kwamen hier nog eens elf wedstrijden bij, voordat hij disciplinair werd geschorst.
Deze schoring luidde zijn vertrek bij de club in, waardoor Basacikoglu transfervrij op zoek kon naar een nieuwe club. Trabzonspor staat momenteel derde in de Turkse competitie, voor topclubs als Fenerbahçe, Besiktas en Galatasaray.
Basacikoglu begon met voetballen bij Hellas Sport in Zaandam waarna hij als jeugdspeler neerstreek bij AJAX, hfc Haarlem, RKSV Pancratius en brak uiteindelijk echt door bij sc Heerenveen.
Daarna klopte Feyenoord aan en ging het met zijn voetbalcarrière in een stroomversnelling.