Naci Ünüvar jongst scorende debutant in geschiedenis Ajax

Zaanstad- Zaandammer Naci Ünüvar heeft woensdag een onvergetelijk debuut beleefd in het eerste van Ajax. De middenvelder verzorgde vanaf de penaltystip de 7-0 in het KNVB-bekerduel met de amateurs van Spakenburg. Ünüvar, die de strafschop ook zelf had versierd, maakte in de 75ste minuut als invaller zijn opwachting en had een minuut of tien nodig om voor het eerst te scoren in het eerste. De jonge Ünüvar geldt al jaren als het grootste talent in de opleiding van Ajax.Zijn ster rees snel nadat hij op viiertienjarige leeftijd topscorer werd van de Future Cup, een toernooi voor spelers tot zeventien jaar. In de finale tegen Juventus maakte hij beide treffers.
De in Zaandam geboren Ünüvar kwam al enkele keren uit voor Jong Ajax. Vorig jaar behoorde de middenvelder tot de selectie van Oranje op het WK Onder-17.
Ünüvar is met zijn zestien jaar en 223 dagen de jongste debutant ooit die scoort voor Ajax. Foto: nu.nl

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl