ZOB eenvoudig langs FC Zaandam in oefenduel

Zuid Oost Beemster-Na het geslaagde trainingskamp in Groningen wist FC Zaandam afgelopen zaterdag niet te imponeren tegen ZOB. De thuisploeg won immers met 4-1 van tweede klasser FC Zaandam. De ploeg van Iwan Axwijk lijkt nog niet helemaal klaar voor het vervolg van de competitie. Toch begint volgende week de competitie voor de Zaandammers met een wedstrijd in Amstelveen tegen de nummer drie AMVJ.
De eerste helft ging redelijk gelijk op maar er was maar weinig gevaar voor beide doelen. Het eerste gevaar komt van FC Zaandam, de spits schiet in kansrijke positie over het doel van keeper Danny Been. In de 32e minuut is ZOB gevaarlijk, vanuit een corner van Dennis Pals komt de bal voor de voeten van Mike van Koert maar deze schiet de bal net over het doel. Vlak voor de wissel kan de spits van Zaandam alleen op doelman Danny Been afgaan, deze weet zijn inzet knap tot corner te verwerken.
In de tweede helft is ZOB de bovenliggende partij en laat de ingevallen spits Jerry Scholten zien waar hij goed in is. In de 53e minuut is er een diepe bal van Marko Pals op de spits die uit de draai de 1-0 binnenschiet. In de 61e minuut komt FC Zaandam op gelijke hoogte, de doorgebroken spits wordt in het strafschopgebied neergelegd, en de toegekende strafschop wordt feilloos benut. Zonder tot hoogstaand voetbal te komen blijft ZOB vooral combinerend de betere ploeg. In de 69e minuut gaat Colin Coenderman goed door over de linkerkant, zijn voorzet op maat wordt door de ingekomen Nigel Schaasberg ingekopt, de doelman weet nog redding te brengen, maar in de rebound staat de attente Jerry Scholten weer op de goede plaats en scoort de 2-1.
In de 72e minuut wordt Jerry Scholten de diepte ingestuurd, hij gebruikt in een duel sterk zijn lichaam, zijn voorzet komt bij Marko Pals die met een strakke voorzet de inkomende Nigel Schaasberg aanspeelt die bij de 2e paal fraai de 3-1 binnen werkt. In de 74e minuut gaat een afstandsschot van Colin Coenderman vol op de lat. In de 90e minuut speelt Dennis Brouwer met een bekeken steekpass Nigel Schaasberg aan die glijdend de 4-1 binnen werkt.
Foto:Jose Mol

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl