Guillaume Groot en KFC houden vertrouwen in elkaar

Koog aan de Zaan- Guillaume Groot zal ook het nieuwe seizoen de hoofdtrainer zijn bij KFC, de Groote Koogsche.
Zoals ieder jaar rijst bij elke voetbal vereniging in de maand januari de vraag; blijft ie of komt er een ander. Zo ook bij KFC. Het KFC bestuur was er wederom vroeg bij.
Vanuit het bestuur kwam men unaniem tot de conclusie tevreden te zijn over de manier waarop Groot werkt en sluit dit 1 op 1 aan bij de visie van KFC. Binnen de gehele jeugdopleiding van KFC staat opleiden van spelers voorop, met als doel om uiteindelijk de clubkleuren van KFC 1, het vlaggenschip van de vereniging, te vertegenwoordigen.
Voetbal technische Zaken Xander Salden: Guillaume is een zeer gedreven trainer met veel ambitie. Hij heeft een jonge selectie tot zijn beschikking en weet deze goed te motiveren en dominant en verzorgd voetbal te laten spelen. De stand op de ranglijst doet mogelijk anders vermoeden, toch speelt het vlaggenschip dit seizoen het beste voetbal sinds de laatste paar seizoenen. KFC heeft er dan ook alle vertrouwen in dat in de 2e competitie helft de resultaten niet kunnen uitblijven.
Guillaume Groot: een paar weken geleden heb ik met het bestuur om de TC om tafel gezeten. We hebben daar onze toekomst visie uitgestippeld. Vanaf het moment dat ik een handtekening onder mijn eerste contract heb gezet, zijn er een hoop veranderingen geweest. Allereerst met de accommodatie, maar ook met de samenstelling van de selectie. Eén van de eerste doelstellingen was om een selectie te creëren welke een afspiegeling zou moeten worden van de goede jeugdopleiding. De afgelopen jaren hebben we aangetoond een stabiele 2e klasser te zijn en dit seizoen wilden we vooral doorselecteren met oog op de toekomst. Pure scorebordjournalistiek zou aan de hand van de resultaten een negatief beeld schetsen, maar kijkend naar het spel zijn er voor mij genoeg uitdagingen om de club KFC te leiden naar een ambitieuze plek in de bovenste regionen. Samen met de hardwerkende vrijwilligers en mooie ambitieuze selectie willen we deze club weer kleur geven en gaan we allen een steentje bijdragen aan een mooie toekomst.
In onderling overleg met de trainer van het tweede team, Menno Schipper, is besloten dat we voor het komende seizoen op zoek gaan naar een andere trainer. Het is de afgelopen seizoenen niet altijd even makkelijk geweest om optimaal te kunnen presteren met het tweede team om meerdere redenen. Desondanks heeft Schipper altijd het maximale uit het team gehaald en hebben wij er alle vertrouwen in dat er na de winterstop een stijgende lijn te zien zal zijn en het tweede behouden blijft voor de eerste klasse.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl