Shirtje ruilen tussen KNVB en FCZSW

Wormer- Woensdag avond was KNVB verenigings adviseur Daan van den Eeckhout aanwezig bij de jeugdwedstrijd tussen FCZSW jo11-1 en Hovocubo jo11-1 in de Wormer sporthal in verband met de aktie; `shirtje ruilen` van de KNVB. Samen met FCZSW jo11-1 coach Erik Pirovano werden de shirts uitgewisseld en had de jeugdwedstrijd die om 18;30 begon een oranje tintje.
Op 8 december 1889 richtte Pim Mullier de Nederlandschen Voetbal- en Athletischen Bond (NVAB) op. Zijn doel was om zoveel mogelijk Nederlanders te laten voetballen. Bijna 130 jaar later telt het voetbal ruim 1,2 miljoen leden en is het volkssport nummer één. De KNVB staat daarom dit seizoen stil bij de viering van 130 jaar georganiseerd amateurvoetbal.
Om dit jubileum te vieren is een uniek jubileumshirt ontwikkeld waarvan elke vereniging in Nederland dit seizoen één exemplaar krijgt. Een shirt dat hopelijk een mooie plek krijgt in alle kantines of bestuurskamers van Nederland. Als aandenken aan het feit dat we met elkaar het Nederlandse voetballandschap vormen en kleur geven. Het patroon op het shirt bestaat uit een samenspel van vormen en vlakverdelingen die ook zijn terug te vinden op de shirts van alle Nederlandse amateurverenigingen. Op deze manier verenigt de KNVB 130 jaar Nederlands amateurvoetbal in één uniek oranje shirt. Een waar collector’s item dat een mooi plekje in het Sportcentrum Trias in Krommenie krijgt. Als aandenken aan het feit dat we met elkaar het Nederlandse voetballandschap vormen en kleur geven.
Shirtje ruilen.
In de traditie van het alom bekende ritueel ‘shirtje ruilen’ kwam de KNVB afgelopen maandagavond naar onze amateurclub toe om het shirt uit te reiken, maar ook om een shirt van de vereniging FCZSW zelf te ontvangen. Het uiteindelijke doel? Zorgen dat alle shirts uit het Nederlandse amateurvoetbal een ereplaats krijgen op de KNVB Campus in Zeist.
Daar zal dus ook het blauw witte shirt van Zaalvoetbalvereniging FCZSW tussen hangen. En het oranje KNVB shirt? Dat zal een mooie plek krijgen in sporthal Trias in Krommenie.