Laatste nieuws inzake conflict OFC, STO en gemeente Oostzaan

Oostzaan- Vanavond heeft OFC een bericht middels facebook gecommuniceerd met een update inzake de perikelen rondom het mogelijk sluiten van het OFC complex. Hieronder het bericht naar de leden. Morgen zal er een uitspraak volgen en eerder gold er een ultimatum vanuit de gemeente voor OFC. De club dient van de gemeente voor aanstaande vrijdag openheid van zaken te geven rondom de financieën van de club en de hieraan gekoppelde stichting STO.
Het bericht dat OFC vanavond via facebook aan de leden mededeelde is als volgt:
Geachte leden,
De stand van zaken met betrekking tot de gemeente is als volgt. In opvolging van ons verzoek in de brief aan de gemeente van afgelopen maandag 13 januari 2020 is er door ons deze week diverse keren getracht om een afspraak te maken met de gemeente om invulling te geven aan het verzoek om transparantie. Dit geheel overeenkomstig de verzoeken van alle fractievoorzitters uit de gemeenteraad afgelopen maandagavond, maar tot op heden is de gemeente hier helaas nog niet op ingegaan. Gisteravond, 15 januari 2020 hebben wij een brief van de gemeente ontvangen met aanvullende verzoeken en werd zelfs de deadline vervroegd. Ook vandaag hebben diverse verzoeken tot de-escalatie richting de gemeente niets opgeleverd. Ondanks het uitblijven van dit gesprek hebben wij reeds enkele delen van de gevraagde informatie opgeleverd om onze goede wil te tonen en waren/zijn wij voornemens de stukken die enige toelichting behoeven te overhandigen tijdens het aangevraagde gesprek. Tevens is de (voormalig) voorzitter eerder deze week vrijwillig teruggetreden uit de Stichting Topvoetbal Oostzaan.
Om te voorkomen dat het complex van OFC aankomend weekend wordt afgesloten, zoals aangekondigd door de gemeente, hebben de Stichting Sportcomplexen Twiskeweg en OFC zich genoodzaakt gezien een kort geding tegen de gemeente te starten. Bij uitblijven van een oplossing zal dit morgenmiddag om 14 uur dienen.
Wij herhalen onze oproep tot kalmte en de gang van zaken af te wachten.
Bestuur OFC.
Uiterlijk vrijdagavond zal moeten blijken wat er is besloten en of er van het weekend in Oostzaan kan worden gevoetbald. In de derde divisie staat aankomende zondag onder andere de competitiewedstrijd van tussen OFC en Groene Ster op het programma. Of deze wedstrijd gespeeld zal worden moet vrijdag 17 januari 2020 blijken.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl