Jong AZ vrijdag naar Breda

Zaanstad- Jong AZ reist vrijdag af naar het Rat Verlegh Stadion. De ploeg van trainers Koen Stam en Michel Vonk wacht hier een duel met NAC Breda. De wedstrijd begint om 20:00 uur.
Het nieuwe jaar begon goed voor de Alkmaarse beloften. Op het AFAS Trainingscomplex werd TOP Oss maandag met 3-1 verslagen. Des Kunst (2x) en Richonell Margaret namen de treffers van Jong AZ voor hun rekening.
Zesde goal
Voor Kunst waren het zijn vijfde en zesde doelpunt van het seizoen. De spits moet Zakaria Aboukhlal nog voor zich dulden in het topscorersklassement. Hij was al goed voor zeven treffers.
Debutant
Yusuf Barasi maakte tegen TOP Oss zijn eerste minuten in het betaald voetbal. De aanvaller was dit seizoen alweer het zevende jeugdexponent dat debuteerde in Jong AZ. Robin Lathouwers, Iman Griffith, Rens van der Wacht, Keyennu Lont, Soulaïman Allouch en Justin Baas gingen hem al voor.
Basisplaats Olij
Met Nick Olij en Robin Schouten heeft NAC twee spelers in de gelederen met een verleden bij AZ. Doelman Olij keepte 66 duels voor het beloftenteam en één in het eerste elftal. Afgelopen zomer vertrok hij transfervrij naar Breda, waar hij een vaste basisplaats heeft. Rechtsback Schouten werd met Jong AZ kampioen van de Tweede Divisie. Tot een debuut in de hoofdmacht kwam het niet.
Nick Olij speelde 66 duels voor de Alkmaarse beloften en één in de hoofdmacht.
Ontslagen
NAC nam onlangs afscheid van trainer Ruud Brood. De oefenmeester werd op oudjaarsdag ontslagen. Assistent-trainer Willem Weijs neemt momenteel de honneurs waar.
Moncarpacho
In de winterstop reisde NAC af naar het Portugese Moncarpacho voor een vijfdaags trainingskamp. Hier werkte de ploeg een oefenduel af met amateurclub FC Ferreiras, welke met 1-6 werd gewonnen.
Puntverlies
De Parel van het Zuiden bezet momenteel de zesde plaats in de Eerste Divisie. Als winnaar van de eerste periode zijn de geel-zwarten al zeker van deelname aan de nacompetitie. De ploeg wist het goede gevoel van de periodewinst de afgelopen maanden niet door te trekken. Er werden wisselvallige resultaten geboekt en ook het eerste competitieduel van 2020 eindigde in mineur. Tegen laagvlieger Helmond Sport bleef het 0-0.
Primeur
Komende vrijdag staat Jong AZ voor een primeur. Nog nooit eerder speelde de ploeg in het Rat Verlegh Stadion. De Bredanaren kwamen op hun beurt ook nooit eerder in competitieverband naar het AFAS Trainingscomplex. Het thuisduel van Jong AZ werd in september namelijk afgewerkt in het Yanmar Stadion van Almere City FC.
Terugslaan
In de enige eerdere ontmoeting met NAC – begin dit seizoen – had Jong AZ lang zicht op een overwinning. De aan RKC verhuurde Tijjani Reijnders zette de Alkmaarders op voorsprong, maar NAC sloeg diep in de tweede helft terug. Sydney van Hooijdonk zorgde met een dubbelslag voor een Brabantse zege: 1-2.
Arbiter
De wedstrijd staat vrijdag onder leiding van Christiaan Bax. De arbiter wordt langs de lijnen bijgestaan door Sjoerd Nanninga en Hâlis Murat Küçükerbir. Thijs Voncken is aangesteld als vierde official.
Volgen
Vrijdag niet aanwezig in het Rat Verlegh Stadion? Het duel is ook te volgen via het Twitter-account van AZ en het schakelkanaal van FOX. Hier zijn later op de avond ook de highlights te zien.
Eigen publiek
Op maandag 27 januari speelt Jong AZ weer voor eigen publiek. Dan ontvangt de ploeg Almere City FC. Kaarten kosten € 5 euro en zijn verkrijgbaar aan de poort van het AFAS Trainingscomplex. Ook is er de mogelijkheid tot aanschaf van een seizoenkaart. De kosten voor deze seizoenkaart is slechts 30 euro. bron: az.nl