Jisper Pinksterkermis, Barry Koene en voorbereidingsduels

Wormerveer- Begrippen die je in eerste instantie niet bij elkaar zou verwachten. Op donderdag 16 en dinsdag 21 januari zal het toch heel belangrijk zijn die zaken aan elkaar te koppelen. De uitleg is daarvoor heel belangrijk.
Donderdag 16 januari speelt Fortuna Wormerveer zaterdag 1 een uitwedstrijd tegen Knollendam 1, aanvang 20.00 uur. Op dinsdag 21 januari speelt de zaterdag 1 thuis tegen WSV’30. Beide wedstrijden staan in het teken van de voorbereiding op de hervatting competitie op 25 januari.
De oefenwedstrijden worden ook gespeeld als voorronde in het kader van de Barry Koene Bokaal. De finalewedstrijd om deze bokaal wordt gespeeld op 2e Pinksterdag tijdens de Pinksterkermis in Jisp.
Barry Koene overleed op 8 augustus 1994 door een noodlottig ongeval op het eiland Kos. De getalenteerde voetballer werd 21 jaar oud.
Barry voetbalde onder andere in de jeugd van WFC en uiteraard blonk hij uit in het eerste team van vv Jisp. Onder leiding van trainer Marcel Blank scoorde hij in het seizoen 1992/1993 maar liefst 34 competitiedoelpunten. in 1994 stond hij net voor zijn overlijden voor een overgang naar WSV’30. Zijn vader Jan Koene was in die tijd, trainer van vv Knollendam.
Tien jaar na zijn overlijden heeft de vriendengroep van Barry, bestaande uit Peter Heykamp, Albert Veldt, Alex Scholtens, Edwin van der Heide Wijma en trainer Marcel Blank een grootschalig evenement georganiseerd genaamd Benefiet Barry. Er werd toen onder andere gevoetbald tegen Lucky Ajax en vele artiesten traden belangeloos op. De opbrengst van het evenement kwam volledig ten goede aan het goede doel Spieren voor Spieren.
Op 10 augustus 2019, 25 jaar na het overlijden van Barry, organiseerde dezelfde vriendengroep, een 8:8 toernooi voor “veteranen”. Oud eerste elftal spelers van vv Jisp, Knollendam, WSV’30 en WFC (voorloper van Fortuna) kwamen bij elkaar en maakten er een prachtige voetbalavond van met onder andere bekende entertainer Jefke Plasmeijer.
De Barry Koene Bokaal werd gewonnen door vv Jisp.
Op die avond is ook besloten om jaarlijks om de Barry Koene Bokaal te spelen. Elk jaar zal op Tweede Pinksterdag deze (kermis)wedstrijd worden gespeeld. Het 1e team van vv Jisp zal daarvoor altijd geplaatst zijn. De overige standaard teams, Fortuna Wormerveer zaterdag 1, WSV’30 1 en vv Knollendam 1 spelen vooraf een halve competitie. Omdat WSV’30 en vv Knollendam bij elkaar in de competitie spelen is er geloot dat de wedstrijd Knollendam-WSV’30 meetelt in de stand. Deze wedstrijd is met 1-7 gewonnen door WSV’30.
Van onze verslaggever

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl