Geslaagde trainingsstage Fortuna W in Barcelona

Wormerveer- Met het oog op de tweede competitiehelft verbleef de selectie van eersteklasser sv Fortuna Wormerveer 8 tot en met 12 januari 2020 in Barcelona.
Ter plekke is er hard gewerkt om er voor te zorgen dat alle ogen op Kwatta staan gericht als straks op 26 januari voor de competitie de thuiswedstrijd tegen FC Uitgeest zal plaatshebben.
De groep deelnemers (31 in totaal) verbleef in een hotel vlak in de buurt van het voormalige Olympische dorp dat in 1992 gebruikt werd om de atleten onder te brengen. In de tussentijd is er van dat dorp weinig meer over. Vanuit hun tijdelijke onderkomen moesten de Wormerveerders 20 minuten wandelen om op het trainingsveld te komen. Daar werd intensief getraind. ‘Het is natuurlijk lastig voor de jongens om zo’n intensiteit meteen op te pakken’ laat trainer Juan Fernandez Coto weten. ‘Van twee keer per week naar twee keer per dag vraagt aanpassing. Dat deden ze echter perfect.’
Behalve trainen op het voetbalveld werd er ook een Padel-toernooi gespeeld terwijl een fietstocht door de stad Barcelona enthousiast werd volbracht.
Tijdens het Padelen signaleerde trainer Coto een voormalig idool van hem.
Barcelona legende Víctor Muñoz bracht het grootste deel van zijn professionele carrière bij Barcelona door, won in totaal acht grote titels en vergaarde La Liga totalen van 332 wedstrijden en 25 doelpunten. De Spaanse oud-international complimenteerde de Hollanders voor hun inzet op de banen.
Zaterdagmiddag werd er een wedstrijd gespeeld tegen tweede klasse SO Soest. Na een enerverende partij stapte Fortuna W met een 3-1 overwinning van het veld af.
In de avonduren bezochten de spelers de diverse lokaliteiten voor de broodnodige ontspanning.
Bij het afscheid nemen zondagavond resteerde een prima gevoel. ‘Nu is het zaak om al deze positieve energie om te zetten in daden. Want we staan natuurlijk veel te laag op de ranglijst’ was de algemene opinie.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl