Streetkings organiseert Ghetto Football Euro League 2020

Zaandam- De in Zaandam gevestigde straatvoetbalacademie Streetkings is in Nederland de organisator van de allereerste Europese straatvoetbalcompetitie, de Ghetto Football Euro League 2020.
De elf grootste straatvoetbalbewegingen in Europa organiseren dit jaar van maart tot eind april open internationale toernooien in achtereenvolgens Barcelona, ​​Milaan, Praag, Boedapest, Brussel, Berlijn, Amsterdam / Zaandam, Warschau, Kopenhagen en Dakovo (Kroatië). Het eerste toernooi is op 21 maart in Spanje en de finale is op 13 mei in de Letse hoofdstad Riga. Het hoofddoel van het project Ghetto Football Euro League 2020 is de sociale integratie van verschillende gemeenschapsgroepen door middel van sport. Aan de 3v3-toernooien in alle steden kunnen teams van elke nationaliteit deelnemen.
Finale met 24 teams.
De organisatie van het project draagt per land de kosten van vier reizen (voor drie heren- en één damesteam) naar de geselecteerde steden. In totaal 24 teams gaan deelnemen aan de finale in Riga: tien winnende teams van elk land, twaalf teams op basis van de toernooiranglijsten en twee teams uit Letland. Er is nog een internetplatform in de maak voor de onderlinge communicatie en voor informatie richting de fans. Het project wordt mede gefinancierd door de Europese Unie.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl