Jong AZ opent jaar tegen TOP Oss

Zaanstad- Jong AZ speelt maandag in de eerste wedstrijd van 2020 voor eigen publiek. Op het AFAS Trainingscomplex krijgt de formatie van trainers Michel Vonk en Koen Stam bezoek van TOP Oss. De aftrap is om 20:00 uur.
Vlak voor de winterstop trapte Jong AZ de derde periode al af. Bij Telstar werd met 3-1 verloren en kwam alleen Tijjani Reijnders tot scoren. Voorlopig zijn laatste doelpunt in Alkmaarse dienst, want de 21-jarige middenvelder wordt voor de rest van het seizoen verhuurd aan RKC.
Lathouwers
Robin Lathouwers maakte in het Rabobank IJmond Stadion zijn officiële debuut voor Jong AZ. De van een blessure teruggekeerde rechtervleugelverdediger kwam na rust binnen de lijnen. In totaal vierden in de eerste seizoenshelft zes AZ’ers hun entree als prof.
Twintig uit twintig
Jong AZ sleepte voor de winterstop twintig punten in de wacht. Vijf keer werd er gewonnen, vijf keer bleef het onbeslist en tien keer werd er verloren. TOP Oss behaalde vijftien punten. De Brabanders boekten vier zeges, speelden drie keer gelijk en leden dertien nederlagen.
Bekertoernooi
Waar TOP moeizaam draait in de competitie, zit de ploeg van trainer Klaas Wels wel nog in het bekertoernooi. Kort voor de winterstop werd tweededivisionist Katwijk na strafschoppen geklopt, waardoor de Ossenaren doordrongen tot de laatste zestien.
AZ 1
In de volgende bekerronde is Oss gekoppeld aan de hoofdmacht van AZ. Op dinsdag 21 januari staan de ploegen in het Frans Heesen Stadion tegenover elkaar. Klik hier voor informatie over de kaartverkoop.
Opdam
Levi Opdam speelt sinds augustus in het rood en wit van TOP. De rechtsback doorliep de AZ Jeugdopleiding, alvorens hij de overstap maakte naar Paris Saint-Germain. Daar werd onlangs echter de beloftenploeg opgeheven, waarna Opdam een contract afdwong in Oss.
Eerste zege
Jong AZ boekte in augustus de eerste zege van het seizoen in Oss. Door goals van Richard Sedláček en Richonell Margaret werd het 1-2. Lion Kaak was namens Oss trefzeker. Van de vier eerdere ontmoetingen wonnen de Brabanders er drie.
Arbiter
De wedstrijd staat maandag onder leiding van Robin Hensgens. De arbiter wordt langs de lijnen bijgestaan door Nils van Kampen en Thomas Krijt. Robin Vereijken is aangesteld als vierde official.
Tickets
Kaarten kosten € 5 euro en zijn verkrijgbaar aan de poort van het AFAS Trainingscomplex. Ook is er de mogelijkheid tot aanschaf van een seizoenkaart. Voor € 30 ben jij van de partij bij alle thuisduels in de Eerste Divisie.
Volgen
Maandag niet aanwezig op het AFAS Trainingscomplex? Het duel is ook te volgen via het Twitter-account van AZ. Later op de avond zijn bij FOX de highlights te zien.
Rat Verlegh Stadion
Na het treffen met TOP Oss reist Jong AZ op vrijdag 17 januari af naar het zuiden. In het Rat Verlegh Stadion speelt de ploeg dan tegen NAC Breda. bron: az.nl
Foto onderschrift: Richonell Margaret (r.) was eerder dit seizoen trefzeker tegen TOP Oss.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl