Vele oude bekenden op nieuwjaarsduel KFC

Koog aan de Zaan- Bij de Groote Koogsche vond afgelopen woensdag middag 1 januari 2020 de traditionele nieuwjaars wedstrijd plaats. Een vast ritueel op het Kooger Football park op 1 januari en dit keer wederom de wedstrijd tussen: Oud KFC 1 en (huidig) KFC 1. De oud gedienden die jarenlang de rood blauwe kleuren met trots hebben gedragen stonden onder technische leiding van de trainers Ab ten Broek, Tom Jansen en assistent Andy Huitema en namen het op tegen de nieuwe talenten en toekomst van KFC 1 onder leiding van Peter Jansen en Ab de Visser.
De sfeer in de kleedkamer was weer als vanouds en het was duidelijk dat beide teams voor de winst gingen. De spanning en de rivaliteit langs het veld tussen de broers Tom en Peter Jansen was om te smullen. KFC 1 schoot uit de startblokken en nam al snel een 2-0 voorsprong met een nieuwe scorende spits Jamie Heringa. Maar oud KFC stond goed en liet zich niet van de wijs brengen en de vaste patronen waren al snel terug te zien, waarbij er veel kansen werden gecreëerd maar niet benut. Door een terechte penalty benut door Guillaume Groot kwam Oud KFC terug op 2-1. Max Eshuijs een van de jongste op het veld maakte met een bekeken schot vanaf de 16 meter de 3-1, wat tevens de ruststand was.
In de rust werd er door Ab en Tom bij Oud KFC alles uit de kast getrokken; “Worsten hangen aan de meet” en “perifeer opstellen” klonk het als vanouds en er werd gestart aan de 2e helft. KFC 1 nam bij de herstart het heft in handen en het was Martijn Teeuwen die er voor zorgde dat KFC 1 op een 4-1 voorsprong kwam. De wedstrijd leek gespeeld, maar Oud KFC rechte zijn rug en lieten de bal van voet naar voet gaan. Misha Salden maakte de 4-2 en door een bekeken pass van Dennis Donker maakte Guillaume Groot zijn tweede goal van de wedstrijd door prachtig de bal direct uit de lucht over de keeper Tim de Vries te schieten. Er ontstond een ware storm op het doel van Tim de Vries met een kopbal van Misha Salden op de lijn en een spetterende knal op de lat van Rene Zandbergen. KFC 1 speelde gevaarlijk op de counter maar kon niet voorkomen dat niemand minder dan Rein Sneek met een bekeken bal er voor zorgde dat er een terechte eindstand van 4-4 de boeken in kon gaan. Dit keer met het publiek als grote winnaar.
In de kantine was er al gestart met de 3e helft waar het kantinepersoneel alles tot in de puntjes had verzorgd. Oude herinneringen werden opgehaald en het bier vloeide rijkelijk. Tevens werd het vernieuwde contract tussen KFC, 100% Voetbal en JAKO voor de komende 10 jaar bezegeld door de handtekeningen van Voorzitter Tako Boelens, Reda Mahdi van Commerciële Zaken en eigenaar Enzo Pepe van 100% Voetbal.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl