Jaaroverzicht AZ jeugdteams en spelers

Zaanstad- Winterstop. De AZ Jeugd laadt de batterij op voor wat hopelijk weer een succesvol jaar wordt. Maar voordat de blik vooruit gaat, kijken we nog één keer terug op 2019. In deel 1 staan januari, februari, maart en april centraal.
Zondag 6 januari
AZ belegt een trainingskamp in Turkije en jeugdspelers Mo Taabouni, Kenzo Goudmijn, Fedde de Jong, Yusuf Barasi, Kian Fitz-Jim en Rio Hillen behoren tot de 34-koppige selectie. De jongelingen krijgen speelminuten in de oefenduels met FC Slovácko en Fenerbahçe.
Donderdag 10 januari
In het AFAS Stadion worden tachtig kinderen verwelkomd die in het nieuwe jaar deel uitmaken van de AZ Voetbalschool in de Regio, het voortraject van de AZ Jeugdopleiding. Spelers met potentie trainen iedere zondag bij een club in de eigen omgeving onder leiding van AZ-trainers. Wie zich in positieve zin laten gelden, stromen mogelijk door naar AZ Onder 11.
Zondag 13 januari
AZ Onder 12 wint in Akersloot het Old Alkmaar Boarding toernooi. Tycho de Wit wordt verkozen tot Speler van het Toernooi.
Woensdag 30 januari
Wouter Goes, Maxim Dekker en Bayron Strijdonck debuteren als jeugdinternational. In Spanje winnen zij met Oranje Onder 15 van Hongarije. Twee dagen later maken ook Sem Dekkers en Tymen Niekel hun eerste opwachting. Zij debuteren tegen Ierland.
Woensdag 6 februari
Voor het vierde jaar op rij bezoekt een delegatie van Real Madrid de AZ Jeugdopleiding. Alberto Giráldez – voormalig coördinator talentontwikkeling bij De Koninklijke – spreekt lovende woorden. “Dit is een zeer goed georganiseerde club met een prachtige infrastructuur. Ik feliciteer AZ met wat zij hebben en willen, maar nog meer met het feit dat zij weten hoe dat te bereiken.”
Dinsdag 12 februari
AZ ontvangt € 158.996 op het Goed Geld Gala. Het geld werd opgehaald door supporters die meespelen met de Vrienden Loterij en wordt geïnvesteerd in de jeugdopleiding.
Donderdag 7 maart
Tijdens de jubileumeditie van het AZ Seminar staat de vraag ‘Wat is echt talent?’ centraal. In het AFAS Stadion luisteren 450 trainers, leiders en bestuursleden van bij de AZ Voetbalschool aangesloten verenigingen eerst naar BrainsFirst-oprichter Eric Castien. Daarna krijgt de avond extra diepgang met een panel bestaande uit Calvin Stengs, tweevoudig wereldkampioen kickboksen L’houcine Ouzgni, Merijn Zeeman (Sportief Directeur wielerploeg Jumbo) en AZ’s hoofdscout Carlos Aalbers. Ook Hoofd Jeugdopleiding Paul Brandenburg doet zijn verhaal op de avond die wordt gehost door Hoofd Prestatie & Ontwikkeling Marijn Beuker.
Zondag 10 maart
In Sint-Petersburg winnen AZ Onder 17, Onder 16, Onder 15 en Onder 14 samen de Dimitri Besov Cup. In de onder een pak sneeuw bedolven Russische stad wordt afgerekend met de leeftijdsgenoten van Zenit. De Alkmaarders winnen zes van de acht onderlinge duels.
Woensdag 13 maart
De AZ Jeugdopleiding behoudt de internationale status. De Alkmaarse talentenkweekvijver wordt beoordeeld volgens het Kwaliteit & Performance-programma van de KNVB en behaalt daarin andermaal het niveau van Internationale Voetbal Academie.
Dinsdag 19 maart
Wouter Goes en Julian Oerip worden gehuldigd in het spelershome van AZ voor hun eerdere verkiezing tot Speler van de Maand. De jeugdspelers lunchen met de selectie en gaan uitgebreid in gesprek met Ron Vlaar en Adam Maher.
Dinsdag 26 maart
Soulaïman Allouch en Mo Taabouni plaatsen zich met Oranje Onder 17 voor het EK in Ierland. De ploeg rekent in de laatste kwalificatieronde af met Noord-Ierland, Israël en Tsjechië.
Zondag 31 maart
Het AFAS Trainingscomplex is het decor van de veertiende editie van het AZ Voetbalschool in de Regio Toernooi. Dat maakt deel uit van het AZ Voetbalschool in de Regio-traject, waarin vele kinderen de kans krijgen zich verder te ontwikkelen als voetballer, zonder uit hun eigen leefomgeving te worden gehaald en vele uren kwijt te zijn aan reizen. Zij blijven lid van hun eigen club, maar trainen iedere zondag onder de hoede van AZ-trainers.
Maandag 1 april
Geen grap: Jong AZ verslaat NEC met 4-0. Het beloftenteam boekt de grootste overwinning sinds de entree in het betaald voetbal.
Donderdag 18 april
Tiago Cukur maakt zijn debuut als Turks jeugdinternational en komt twee keer in actie tegen Frankrijk Onder 17. In Oranje Onder 16 speelt Jurre van Aken voor het eerst mee. De rechtervleugelverdediger start in de basis in een met 4-2 gewonnen interland tegen Italië. Clubgenoot Myron van Brederode is met twee goals beslissend.
Zondag 21 april
Een individuele onderscheiding voor Adam Ouaziz van AZ Onder 11. De jongeling wordt uitgeroepen tot beste speler op een internationaal toernooi in Hilversum.
Maandag 22 april
In een volgepakte Grolsch Veste maakt Maxim Gullit zijn debuut in het betaald voetbal. De Tukkers kronen zich tot kampioen, ondanks een gelijkspel tegen Jong AZ.
Woensdag 24 april
In een zonnig Spanbroek gaan de AZ Selectiedagen van start. Ruim driehonderd jeugdige voetballers vertonen hun kunsten op de velden VVS ’46, waar scouts en trainers van AZ aandachtig toeschouwer zijn. De AZ Selectiedagen voeren in de weken die volgen langs KFC, AFC’34, Hollandia, Soccer Boys, FC Uitgeest en BVC Bloemendaal en bieden voetbalplezier aan ruim tweeduizend kinderen.
Zondag 28 april
Op een toernooi in Italië debuteert Aethan Yohannes als jeugdinternational. De middenvelder zet India opzij met Amerika Onder 15: 3-0.
Spelers van de Maand
Julian Oerip (januari), Wouter Goes (februari), Finn Molenaar (maart) en Myron van Brederode (april) ontvangen de titel van Speler van de Maand. Deze wordt gegeven aan talenten die zowel op het veld als daarbuiten durven uit te blinken, honderd procent inzet tonen, goed trainen en spelen en altijd bezig zijn om zich te ontwikkelen.
Contractnieuws
Yusuf Barasi en Soulaïman Allouch tekenen hun eerste contract bij AZ, beiden tot medio 2022. Calvin Stengs verlengt zijn verbintenis in Alkmaar met één jaar tot medio 2023.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl