KFC winnaar zaalvoetbaltoernooi Wormer 2019

Wormer- Zaterdag namiddag 28 december 2019 stonden de finalewedstrijden van het kerst zaalvoetbaltoernooi voor Zaanse veldteams op de agenda. De beste teams bleven over op de finale dag en ook de twee beste ploegen stonden in de finale. Dat waren Fortuna W en KFC. De twee grootmachten maakten er een prima finale van waarna KFC uiteindelijk als winnaar van het veld stapte; het werd uiteindelijk 1-2.
De geplaatste teams speelden in twee zalen in twee poules tegen elkaar. Dat waren RCZ, rkvv Saenden, Fortuna Wormerveer en zvv Zaandijk. In deze poule gingen Fortuna-W en RCZ door naar de kwartfinales. In de andere poule waren dat KFC, WSV`30, sc Hercules-Zaandam en zvv Zaanlandia. In deze poule stootten sc Hercules-Zaandam en KFC door naar de kwartfinales.
De eerste kruisfinale was die tussen Fortuna-W en zvv Zaanlandia. De zwartjes boden aanvankelijk sterk verweer, maar moesten uiteindelijk met een 4-1 nederlaag genoegen nemen. Een zege aan Fortuna W zijde waar niets op af te dingen viel.
De tweede kruisfinale was die tussen KFC en sc Hercules-Zaandam. Ook hier vielen veel doelpunten. Hoewel de Zaandammers aanvankelijk nog wat tegensputterden werd het toch een eenvoudige 5-0 overwinning voor KFC.
De strijd om de derde en vierde plaats kwam te vervallen door het grote aantal geblesseerden bij zvv Zaanlandia. Hierdoor eindigde sc Hercules-Zaandam dit toernooi als derde.
In de finale stonden er twee grootheden tegenover elkaar. Voorspellingen waren er volop, maar dat bleek een lastig en soms zelfs gevaarlijk karwei. Het bracht in ieder geval de twee sterkste teams van het toernooi binnen de lijnen.
Na een aanvankelijke 1-0 voorsprong voor Fortuna-W was het toch KFC dat aan het langste eind trok door twee verrassende doelpunten te maken. In de laatste minuten was het voor Fortuna-W alles of niets en daar wist KFC goed op te anticiperen. Want hoe de Wormerveerders ook trachtten tot scoren te komen, het wilde hen simpelweg niet lukken. In de slotseconden achtte de referee het nodig met kaarten te zwaaien hetgeen totaal niet in de geest van het toernooi paste.
De ploeg die de meeste goals scoort is altijd de winnaar en derhalve was dat KFC. Deze ploeg kon het eerste Zaanse kerstzaalvoetbaltoernooi van 2019-2020 op haar naam schrijven.
Van onze verslaggever

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl