Verdediger Schilder verruilt OFC voor Spakenburg

Oostzaan- Frank Schilder zal komend seizoen het shirt dragen van Spakenburg. De verdediger, die momenteel zijn wedstrijden in de Derde Divisie van het zondagvoetbal speelt voor OFC, plaatste zijn handtekening onder een contract voor één seizoen bij zijn nieuwe vereniging. Het nieuws ten aanzien van deze transfer werd bekend gemaakt via de officiële kanalen van de club uit de Tweede Divisie.
Ervaren kracht
De 28-jarige rechtsbenige verdediger begon zijn loopbaan bij FC Volendam. Vervolgens kwam hij uit voor Zwaluwen’30 en speelde hij vier seizoenen bij De Dijk. In Oostzaan is hij momenteel bezig met zijn tweede seizoen in dienst van OFC.
Multifunctioneel
De technische commissie gaf tekst en uitleg op de voornoemde website over het aantrekken van Schilder, die recent met OFC nog speelde in de strijd om de KNVB Beker tegen Spakenburg. ,,In de bekerwedstrijd bevestigde Frank wat we al wisten; opbouwend goed en met een prima inspeelpass. Daarnaast heeft hij ook snelheid in de benen. Alhoewel hij vrijwel altijd als centrale verdediger heeft gespeeld, kan hij ook op de backposities prima uit de voeten, wat hem direct multifunctioneel maakt. We denken dan ook dat Frank een uitstekende aanwinst is voor de Blauwen.” bron: voetbal247.nl