Minimale zege Saenden op De Rijp

Wormerveer- De spelers, staf en iedereen bij Saenden gaan met een hele grote glimlach genieten van het Kerst “reces”. De 1-0 overwinning op de Rijp op de allerlaatste speeldag van 2019 was wellicht niet de mooiste, maar wel de meest gewenste overwinning zo vlak voor de winterstop. Na de veldafkeuring van vorige week was de regenbui in nacht van zaterdag op zondag onvoldoende om de toch al doorweekte grasmat bij Saenden onbespeelbaar te verklaren. Zowel Saenden als de Rijp waren klaar om het jaar 2019 goed af te sluiten. Saenden dat speelde zonder topscoorder Damian Wijndal en de zieke Lex Meijns, liet vanaf minuut één zien dat het op eigen terrein niet van plan was te gaan verliezen tegen een goede ploeg als de Rijp dat vol vertrouwen na de 9-2 zege op Koedijk alleen maar kwam voor een volgende overwinning. Er ontstond aldus een mooi duel op het zwaar bespeelbare veld en donkerbewolkt Guisveld waar de toeschouwers getrakteerd werden op een spannende wedstrijd. Een typische wedstrijd waar de ploeg die het eerst zou scoren ook zou gaan zegevieren. Saenden en de Rijp gaven elkaar geen strobreed toe en beide teams wisten zich in de 1e helft ondanks of juist dankzij goed voetbal in evenwicht te houden. De gevreesde voorhoede van de Rijp werd aan banden gelegd door een solide spelend Saenden verdediging en aan de andere kant wisten de spelers van de Rijp de Saenden aanvallers onschadelijk te maken. Ondanks een licht overwicht van de Rijp vrijwel geen kansen dus een terechte 0-0 ruststand.
In de rust werden er een aantal omzettingen bij Saenden doorgevoerd. Die omzettingen zorgden ervoor dat Saenden meer in balbezit kwam en daardoor ook aanvallend beter tot zijn recht kwam. Ondanks dat moest Saenden waakzaam zijn voor de zeer gevaarlijke omschakel momenten van de Rijp. Keeper Mo Kusadasi, die nog niets te doen had gehad, wist tot 2x toe in een 1 op 1 situatie als overwinnaar uit de strijd te komen. Die momenten waren achteraf beslissend, want de Rijp liep in de 72e minuut tegen een 1-0 achterstand aan toen invaller Giorgio Bartelink vanaf 19 meter onverwachts toesloeg. Die ene treffer bleek de winnende voor Saenden te zijn, dat daardoor op slechts één punt achterstand op de lijstaanvoerder Hercules-Zaandam de winterstop ingaat. Een uitstekende prestatie van trainer René Reijinga en zijn team.
Van onze verslaggever

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl