Jong AZ onderuit bij Telstar

Velsen-Zuid- Jong AZ is er zondag niet in geslaagd het kalenderjaar met een goed gevoel te besluiten. De ploeg van trainers Michel Vonk en Koen Stam verloor de derby bij Telstar met 3-1. Robin Lathouwers maakte zijn profdebuut.
Nadat Tijjani Reijnders met een voorlangs scherende voorzet het eerste gevaar stichtte, nam Telstar het heft stevig in handen. Schoten van Sven van Doorm en Elayis Tavsan misten het doel van Jasper Schendelaar en Peer Koopmeiners verrichtte twee keer een belangrijk blok. Daarna was het wel raak: een Velsense voorzet viel via het hoofd van Joey Jacobs in het eigen doel.
Geen groot gevaar
Jong AZ groeide gedurende de eerste helft wel in de wedstrijd, maar kwam niet tot grote kansen. Schoten van Richonell Margaret en Kenzo Goudmijn werden geblokt en Reijnders was twee keer gevaarlijk. Aan de overzijde waren Benaissa Benamar, Shayne Pattynama en Reda Kharchouch dicht bij.
Reijnders
De tweede helft begon met het uitvallen van Telstar-keeper Sven van der Maaten, die werd afgelost door voormalig AZ’er Abdel El Ouazzane. Daarna schoot Pattynama op de lat en sloegen de Alkmaarders aan de overzijde wel toe. Reijnders schoof na een een-twee met Kenzo Goudmijn raak. Direct na de aftrap kwam Telstar echter opnieuw op voorsprong via een afstandsschot van Tavsan.
Debutant
Voor Anton Fase werd het een nog zuurdere middag. De spits viel na een uur in, maar moest zich kort daarna geblesseerd laten vervangen. In de ploeg kwam Lathouwers, die daarmee juist lang blessureleed achter zich liet en debuteerde in het betaald voetbal. Dat gebeurde helaas met een nederlaag. Diep in blessuretijd besliste Kharchouch op de counter de derby.
Lathouwers: ‘Zuur gevoel’
“Telstar maakte het ons voor rust al lastig”, zag Lathouwers. “Maar wij waren hier en daar ook slordig en gingen niet goed met de geboden ruimtes om. In de tweede helft hoopte ik als invaller nog het verschil te maken. Dat is helaas niet gelukt. Voor mij is het mooi om na zo’n lange tijd mijn rentree te maken, maar op dit moment overheerst het zure gevoel van dit verlies.”
WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Telstar – Jong AZ 3-1 (1-0)
Keuken Kampioen Divisie
Opstelling Telstar: Sven van der Maaten (50. Abdel El Ouazzane); Ilias Bronkhorst, Benaissa Benamar, Frank Korpershoek, Anthony Berenstein, Shayne Pattynama (89. Redouan El Yaakoubi); Sven van Doorm, Charlie Gilmour, Anass Najah; Reda Kharchouch, Elayis Tavsan (78. Shaquill Sno).
Opstelling Jong AZ: Rody de Boer; Richard Sedláček, Joey Jacobs, Léon Bergsma (68. Mauro Savastano), Justin Bakker; Peer Koopmeiners, Thijs Oosting, Kenzo Goudmijn; Tijjani Reijnders, Richonell Margaret (60. Anton Fase, 67. Robin Lathouwers), Mohamed Taabouni.
Scoreverloop: 18. Jacobs 1-0 (e.d.), 63. Reijnders 1-1, 64. Tavsan 2-1, 90+6. Kharchouch 3-1.
Gele kaarten: Bronkhorst (Telstar), Lathouwers (Jong AZ).
Rode kaarten: –
Scheidsrechter: Sam Dröge.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl