vv Zaanstad-heren-1 geeft volleybalclinic bij VCC

Wormer- Op dinsdag 10 december hebben staf en spelers van Zaanstad-heren-1 een clinic gegeven aan de meisjes-B en C van VCC’92. Spelers Erwin Huinen, Koen Baas en Robin Ottenhof en trainer Derk de Saegher gingen met de meiden aan de slag. In verschillende oefeningen werd gewerkt aan de bovenhandse en onderhandse techniek. Voor de meisjes een hele ervaring om training te krijgen van zulke toppers.
De clinic vond plaats in het kader van de regionale samenwerking tussen Zaanstad als eredivisievereniging en een aantal clubs in de omgeving, met als doel het volleybal in de Zaanstreek te versterken. Frits Bleeker Van VCC’92: “Het is mooi om op deze manier bezig te zijn met de ontwikkeling van het volleybal. Een speler als Erwin Huinen heeft zoveel ervaring en kan dat zo goed overbrengen, echt leuk om te zien. We gaan met de meiden ook een bezoek brengen aan een thuiswedstrijd van Zaanstad-heren-1. Dit staat gepland voor zaterdag 11 januari wanneer Zaanstad speelt tegen Taurus met onder andere mijn zoon Mats Bleeker, ook ooit begonnen bij VCC’92.”
De regionale activiteiten van Zaanstad-eredivisie zullen een vervolg krijgen op zondag 19 januari 2020 als er een clinic georganiseerd gaat worden voor talentvolle jonge spelers (m) tussen de 15 en de 21 jaar. Begin januari zal hierover meer informatie komen, via de website van Zaanstad en de volleybalmedia.
foto’s: Frits Bleeker