Juan José Fernandez Coto voor nieuwe uitdaging naar ADO’20

Wormerveer- In het begin van deze competitie wist Fortuna Wormerveer in de landelijke bekerstrijd nog het Heemskerkse ADO’20 te verslaan. Daarvoor was Ter Leede al uit de bekercompetitie geknikkerd.
De entree van de nieuwe hoofdtrainer van Fortuna-Wormerveer,Juan José Fernandez Coto,kon bijna niet beter. Of die winst op sportpark de Vlotter van invloed is geweest weet men niet, maar per het nieuwe seizoen is Coto de hoofdtrainer van de derde divisionist.
‘Dat was beslist niet mijn insteek bij mijn aantreden’ bezweert de Zaandammer. ‘Kijk naar mijn CV en je zult zien dat ik 3 tot 4 seizoenen bij clubs actief ben. Dit kwam ook voor mij als verrassing. ADO benaderde mij en ik zie dat als een prachtige stap voorwaarts.’
Nu staat ADO staat voor Aanhouden Doet Overwinnen. Dat laatste ontbreekt helaas in het geval van het vlaggenschip van Fortuna Wormerveer. Hoewel de competitie prima begon op 22 september met een klinkende 7-2 winst op AGB kon die opgewekte lijn niet worden voortgezet.
‘Natuurlijk weet ik hoe het werkt. De resultaten van een eerste elftal zijn bepalend in het commentaar. We hebben tot nu toe vijf keer gelijk gespeeld. Dat waren wedstrijden waarin we beslist niet minder waren. Alleen het afmaken wil niet lukken. Het gemor hoor ik ook. Fortunezen zijn heel betrokken/begaan bij en met hun club. Daarom mogen ze ook mopperen. Toch wil ik wijzen op de prima prestaties van het tweede, de JO19, JO17. Er komt enorm veel talent aan. Als het meezit kun je de komende tien jaar nog heel mooie dingen tegemoet zien.’
Coto wijst op het prima functioneren van de z.g. driehoek. Bij zijn indiensttreding werd afgesproken dat de selectie 1, 2 en O19 tegelijkertijd moesten trainen.‘Op die manier wisten alle betrokkenen hoe de vlag er voor zou hangen. Dat systeem werkt uitstekend. Je kunt alleen niet verwachten dat je eventjes acht man tegelijk kunt laten debuteren in een eerste team. Er zijn dit seizoen diverse jeugdspelers die veel minuten maken. Dat zal zich straks uitbetalen, daar ben ik van overtuigd.’
Het is van groot belang dat het tweede team promoveert. Trainer Coto wijst op de diverse wedstrijden. Alle thuiswedstrijden van het team van collega Mick heb ik gezien. Met alle respect voor de tegenstanders, maar daar moet je zo snel mogelijk van weg zijn. Als je de bekerwedstrijd tegen DEM 2 ziet weet je dat juist dat het niveau is waar je het meeste leert. Iedere week dergelijke tegenstanders is veel beter voor iedereen.’
Dat het met de sfeer goed zit valt af geleiden uit de bezoekerscijfers van de trainingen. ‘We hebben iedere training volle bak. Liefst 18 spelers per team. En ondanks dat je er maar drie kunt wisselen per wedstrijd zijn ze er allemaal bij. Dat is tekenend voor deze groep.’
De huidige hoofdtrainer van de Heemskerkers is Raymond Bronkhorst. Een man met een enorme staat van dienst en als voetballer stroomde hij vier seizoen terug bij ADO’20 in als trainer van het tweede, werd vervolgens assistent- en aansluitend hoofdtrainer en staat volgend seizoen bij FC Lisse voor de groep. Dit bericht kwam al eind november naar buiten. Half oktober gaf Bronkhorst al aan een nieuwe stap te willen maken.
Ongeveer vijf tot zes weken terug werd de Fortuna hoofdtrainer gevraagd om eens te komen praten in Heemskerk. Recentelijk stelde hij het Fortuna W bestuur op de hoogte van die interesse. Na een aantal gesprekken is besloten om samen verder te gaan. ‘Het gesprek met een deel van de ADO-selectie opende met het melden van mijn grote glimlach vanwege die bekerwinst. Verder is het niet ter sprake gekomen. Ik mag aan de slag bij een mooie club. Dat betekent ook dat ik afscheid neem van huidige club Fortuna-Wormerveer, ook een mooie club.’
Tot slot van het gesprek de vraag wat Juan José Fernandez Coto zijn opvolger alvast kan meegeven. ‘Hij dient vooral oog te hebben voor het totale plaatje. Aandacht voor de jeugd, zorgen voor een goede mix, dan ben ik er van overtuigd dat Fortuna een mooie toekomst tegemoet gaat. Alleen doet zij dat zonder mij. De uitdaging bij ADO is nog groter.’
Van onze verslaggever

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl