Karrttalent Dylan Visser pakt twee bekers tijdens huldiging

Oldenzaal- Met zijn titel in het GK4-kampioenschap en de derde plaats in de KNAF Cup mocht karter Dylan Visser zondag in Oldenzaal twee keer het podium op tijdens de jaarlijkse prijsuitreiking. De elfjarige snelheidsduivel uit Assendelft nam zodoende twee fraaie bokalen mee naar huis. Hij blikte dan ook met een meer dan tevreden gevoel terug op het afgelopen seizoen in de Mini Parilla-klasse.
“Natuurlijk ben ik blij”, sprak hij na afloop van de huldiging. “Zeker met de pech die we aan het begin van het seizoen hebben gehad is dit wel goed. Dit is mijn beste seizoen tot nu toe.” Hoe hij dat geflikt had? “Ik ben een betere rijder geworden, heb heel veel geleerd tijdens de Euro Series en het WK in Le Mans. En ik had beter materiaal dan in andere jaren.”
Zijn titel in de GK4 Kart Series was voor Dylan zijn eerste kampioenschap in zijn nog prille loopbaan. “Kampioen zijn voelt heel goed. Het is het mooiste dat ik in mijn sport heb meegemaakt. Het was dit jaar ook het doel om in de GK4 kampioen te worden en in de KNAF Cup in de top drie te eindigen. Dat is gelukt.”
Dat Dylan dit jaar één van de smaakmakers zou zijn, lag al aan het begin van het seizoen voor de hand. In 2018 eindigde hij in de GK4 Kart Series als vierde in het kampioenschap. Daarmee had hij zijn talent dus al getoond. Dit jaar zette hij dat talent in om op overtuigende wijze kampioen te worden.
Gevraagd naar zijn mooiste race van het seizoen zei hij meteen ‘Venray’. “In de GK4 heb ik daar toen alle races gewonnen”, legde hij uit. “En in de KNAF Cup won ik het dagklassement. Het chassis lag op die baan gewoon heel goed.” Ook wilde hij zeker zijn deelname aan het WK in Le Mans niet onvermeld laten. “Ik werd daar 25ste van de wereld. Ik vond dat niet goed genoeg, maar ik heb er heel veel geleerd en het was ook een heel mooie ervaring.”
Voor 2020 maakt Dylan de overstap naar de Junioren Nationaal-klasse. Zijn ambitie is stevig; hij is alleen tevreden met de titel. Inmiddels heeft hij al met de nieuwe kart getest. Een groter chassis, de snelheid ervan ligt hoger, maar de talentvolle Noord-Hollander had de kart in een ommezien onder de knie. “Alleen tijdens de eerste test moest ik even wennen. Het rijden is niet heel anders. We hebben nu in Genk een Topkart getest, in de regen, en het ging lekker. Het was al de vierde test in een Junior Nationaal-kart.”
Komend jaar gaat Dylan opnieuw uitkomen in de GK4 Kart Series en misschien rijdt hij ook nog een paar races van de KNAF Cup. Hoewel voor hem het seizoen pas net ten einde is, wilde hij graag weer gaan racen. “Ik heb nu al echt zin in het nieuwe seizoen!”
Dylan Visser bedankt zijn vader, moeder en zusje, familie/vrienden, Kurt Timmermans en de hele crew van TK Racing en iedereen die ervoor heeft gezorgd dat hij kampioen is geworden.
Dylan Visser wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door: Metaalhandel Robas, MTS Euro Products, gebroeders Valstar, ABO Autoschade, Roan, Fihuma, Control 2000, Stichting De Stam, J. van Huizen, Sign Vision Belettering, Stuba, All in panel, Kwastro schilderwerken, de Zinkelarij en opa Visser.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl