Jong AZ pakt punt bij Roda JC

Kerkrade- Jong AZ heeft vrijdag een punt overgehouden aan de verre uitwedstrijd bij Roda JC. In het Parkstad Limburg Stadion werd het 2-2. Félix Correia gaf twee assists, Anton Fase maakte na lange tijd zijn rentree. In de stromende regen kwam Roda JC het beste uit de startblokken. In het eerste kwartier kreeg de ploeg van trainer Jean-Paul de Jong kansen via Jordy Croux, Romario Rösch en oud-AZ’er Roland Alberg. Daarna groeiden de Alkmaarders in de wedstrijd en loste Peer Koopmeiners een eerste schot op doel.
Vijfde doelpunt
De streep van de captain kreeg gevolg met een forse mogelijkheid voor Richonell Margaret, die na een steekpass van Richard Sedláček rakelings voorlangs schoot. Even later opende de Tsjech zelf de score. Hij schoot uit een voorzet van Félix Correia zijn vijfde doelpunt van het seizoen binnen.
Kanteling
Jong AZ werd ook nog gevaarlijk via Thijs Oosting en zette het goede spel na rust voort met pogingen van Richonell Margaret, Mo Taabouni en Correia. De Koempels kantelden het duel daarna echter vanuit het niets door via Yann Bisseck en Jordy Croux in vijf minuten tijd twee keer toe te slaan.
Schendelaar
Roda wilde doorpakken en was via Niels Verburgh dicht bij 3-1, maar Jong AZ herpakte zich en trok de stand snel gelijk. Thijs Oosting rondde een lage voorzet van Correia af. Een uiterst spannende slotfase volgde, waarin Jasper Schendelaar onder meer Croux en Alberg van scoren afhield.
Vonk: ‘Beter uitspelen’
“In de eerste helft waren wij de bovenliggende partij”, zag Vonk. “We zetten Roda goed onder druk, maar moeten stappen zetten in het maken van keuzes en het uitspelen van twee-tegen-één-situaties. Na rust is er niks aan de hand en krijgen we een grote kans op 0-2, maar slaat Roda opeens toe uit een corner en een omschakelmoment. Gelukkig vecht de ploeg zich terug en halen we een resultaat. De jongens zitten nu wel teleurgesteld in de kleedkamer, maar dat is juist een goed teken. Deze ploeg maakt een mooie ontwikkeling door.”
WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Roda JC – Jong AZ 2-2 (0-1)
Keuken Kampioen Divisie
Opstelling Roda JC: Tom Muyters; Pepijp Schlösser, Yann Biseck, Niels Verburgh, Roshon van Eijma; Romario Rösch (87. Ivan Prtajin), Robert Klaasen, Nicky Souren (46. Antonio Cotán); Jordy Croux, Iké Ugbo (74. Mart Remans), Roland Alberg.
Opstelling Jong AZ: Jasper Schendelaar; Joerie Church, Joey Jacobs, Léon Bergsma (46. Mauro Savastano), Justin Bakker; Peer Koopmeiners, Thijs Oosting, Richard Sedláček; Mohamed Taabouni (86. Anton Fase), Richonell Margaret (73. Des Kunst), Félix Correia.
Scoreverloop: 30. Sedláček 0-1, 61. Bisseck 1-1, 65. Croux 2-1, 70. Oosting 2-2.
Gele kaarten: –
Rode kaarten: –
Scheidsrechter: Stan Teuben.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl