Knap punt FC Zaandam tegen nieuwe koploper Zandvoort

Zaandam- De trotse koploper van de tweede klasse a zaterdag, sv Zandvoort kwam in Zaandam op bezoek. De club uit de badplaats doet het uitstekend in deze competitie en moest vandaag op een zwaar veld de punten uit Zaandam weghalen. Vorige week verging het FC Zaandam minder goed tegen Nita. De wedstrijd werd gestaakt in de 65e minuut met een dik verdiende voorsprong van 2-0 voor Nita. Speler Izaak Scheeper van FC Zaandam, zakte in elkaar en dat zag er niet goed uit. Met dank aan onze fysiotherapeut Rene Verdonk werd er per direct alarm geslagen. De goede zorgen gingen ook uit naar de thuisclub, brandweer, politie en ambulance personeel. De schrik zat er behoorlijk in.
Op deze regenachtige dag verschansten alle supporters van beide clubs zich op de overdekte grote tribune waar het schouwspel beter te bekijken was. De trotse koploper uit Zandvoort kreeg de eerste mogelijkheid in de 6e minuut maar het schot ging ver naast. Zowel FC Zaandam als Zandvoort wilden geen risico’s nemen en het werd in de eerste fase van de wedstrijd vooral een strijd op het middenveld.
In de 14e minuut het eerste wapenfeit van de thuisclub, een mooi aangesneden corner van Luciano Dompig werd rakelings over gekopt door Serdar Öztürk. In de 17e en 19e minuut van de wedstrijd met daarin 2 goede grensrechters in de hoofdrol, Sinal aan FC Zaandam kant met een goed vlagsignaal en een terecht afgekeurd doelpunt van Zandvoort en aan de andere kant werd een doelpunt van FC Zaandam afgekeurd van Jesse Kramer. FC Zaandam was zeer dichtbij de 1-0 na een prima aanval via Adnan Barakat was het met een prachtige actie bijna Serdar met de 1-0 en de rebound van Hattim El Abbassi werd van de lijn gehaald door een verdediger van Zandvoort. Het spel van Zandvoort gaat bijna altijd via de uitstekende aanvoerder die zijn goede inzet gestopt zag worden door Zaandam goalie Jory Witlam.
FC Zaandam kregen tussen de 38e en 45e minuut drie enorme kansen om op voorsprong te komen tegen de tegenvallende koploper. Jesse Kramer was niet scherp in de afronding. Vooral na de voorzet van Adnan had Jesse vrijstaand op 7 meter van de goal voldoende tijd om de bal in te schieten maar deze kans was niet aan Jesse besteed. De ruststand van 0-0 was bereikt.
FC Zaandam na de thee met droge shirts aan kwam slecht uit de kleedkamer en in de 50e minuut na een klutsbal die bal zomaar voor de voeten van de spits van Zandvoort kwam en op het natte veld verdween de bal tussen de benen van keeper Jory Witlam in het doel. Ook de Zandvoort verdediging blunderde in de 54e minuut door zomaar terug te willen spelen op de keeper maar daar stond Serdar om de 1-1 te maken. De keeper verkleinde zijn doel goed en de hoek was moeilijk om daaruit te scoren.
Het veld werd zwaarder en zwaarder wat ten koste ging van de twee lichtvoetige spitsen aan Zaandammer zijde Zino Hartgens en Jesse Kramer. Beide heren moesten kort achter elkaar vervangen worden door Lucas Wijkstra en Erkan Malcoc. Na een goed genomen vrije trap was het bijna Erkan Malcoc die zijn goede invalbeurt met een goal beloond zag worden, zijn kopbal ging net naast het doel.
Adnan Barakat werd in de 80e minuut gewisseld voor nog een spits Natano Wattimena. Alles of niets voor FC Zaandam!
In de 83e minuut leek het niets te worden voor de thuisclub na een enorme fout in de verdediging mocht de spits van Zandvoort alleen op keeper Witlam aflopen. Wedstrijd voorbij dacht iedereen bij de thuisploeg. De spits was in staat om de bal naast het doel te schieten hetgeen een 100 procent doelpunt had moeten opleveren. Het bleek een enorm dure fout van deze speler want een minuut later lag de gelijkmaker van FC Zaandam in het net. Een weergaloze actie van Serdar Öztürk ging hieraan vooraf.
Zijn actie rond het 16 meter gebied verraste iedereen bij Zandvoort en zijn voorzet werd hard binnen geschoten door Lucas Wijkstra die zowaar de 1-1 kon aantekenen.
In de laatste minuut was er nog een mooie kans voor Zandvoort om via een vrije trap op randje 16 aan de 3 punten te komen maar de verdediging van de bezoekers stond goed.
Weer een goed resultaat voor FC Zaandam tegen een van de topteams uit de 2e klasse A te weten sv
Zandvoort. Aanstaande dinsdag zullen de mannen van Iwan Axwijk nog voor 25 minuten speeltijd met een 2-0 achterstand moeten afreizen naar Nita.
Opstelling FC Zaandam:
Jory Witlam. Michael Nguyen. Franklin Kesser. Adnan Barakat. 80e minuut Natano Wattimena. Elias Clement. Mounir Raji. Hatim el Abbassi.Luciano Dompig. Zino Hartgers. 56e minuut Lucas Wijkstra. Serdar Öztürk. Jesse Kramer 70e minuut Erkan Malcoc.
Van onze verslaggever Hennie van de Berg
Foto: Caroline Kramer

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl