Veilig sportklimaat bij tennisvereniging KZTV

Koog aan de Zaan- Tijdens het Zaans Sportcongres was er uitgebreid aandacht voor het Veilig Sportklimaat. Bij de Koog-Zaandijkse Tennis Vereniging (K.Z.T.V.) hebben ze al jaren aandacht voor veilig sporten. Marga Soons is vertrouwenscontactpersoon bij de vereniging. Zij vertegenwoordigt de tennisvereniging in het Veilig Sportklimaat. Samen met Loes Fuijkschot (secretaris) heeft Marga een beleid opgesteld om veilig sporten te waarborgen. Het is voornamelijk gericht om ervoor te zorgen dat betrokkenen zorgdragen voor het Veilig Sportklimaat.
Om veilig sporten te bereiken gelden een aantal regels. Deze gelden voor allen die bij K.Z.T.V. betrokken zijn. Het doel dat de vereniging met deze regels heeft staat ook omschreven: K.Z.T.V streeft naar een sportklimaat zonder ongewenste intimiteiten en acht het van belang dat ongewenste omgangsvormen, waaronder seksuele intimidatie en pestgedrag, worden voorkomen en bestreden.
Ook vraagt K.Z.T.V. de VOG’s voor onder andere trainers aan. Dit kan gratis en eenvoudig via www.gratisvog.nl/
De tennisclub is een mooi voorbeeld voor andere clubs met haar proactieve beleid. Elke vereniging is anders, maar iedere club kan en moet op haar manier zo veilig mogelijk zijn om zo een Veilig Sportklimaat te creëren in Zaanstad. Als u vragen heeft over hoe u uw vereniging veiliger kan maken kunt u contact opnemen met verenigingsondersteuning@sportbedrijfzaanstad.nl of veiligsportklimaatzaanstad@ggdzw.nl
Foto onderschrift:Loes Fuijkschot secretaris(links) en Marga Soons vertrouwenspersoon(rechts)

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl