ZCFC weet weer wat winnen is

Zaandam- Een zeer verdiende maar geflatteerde overwinning voor het Zaans oranje op hekkensluiter de Geuzen/Middenmeer.Het leek zaterdagmiddag een gemakkelijke overwinning te worden voor ZCFC toen Jesse Knibbe met een fraaie snoekduik(voor de echt ouderen onder ons, gelijk Bep Bakhuis) de 2-0 noteerde na ruim een half uur voetballen. Maar Geuzen/Middenmeer wist de 2-1 aan te tekenen door wat onoplettendheid in de verdediging, toen ZCFC even wat gas terugnam na een dominante fase. De Geuzen roken hun kans, rechten de rug en ZCFC raakte de weg kwijt. Vanaf dat tweede doelpunt tot ver in de 2e helft werd ons middenveld overspeeld, was er geen ZCFC-combinatie meer te zien, en schepte de Geuzen kansen, maar paal en lat hielpen ZCFC. Zet vergat zelf ook de kansen te benutten, en het werd een spannend, sportief gevecht met slecht, echt degradatievoetbal.
Pas toen na een half uur in de 2e helft een verdediger van de Geuzen over de bal maaide en de ingevallen Brian Meijer een open kans bood, werd het 3-1. Toen was de wedstrijd gespeeld en Bodhy Smis mocht nog de 4-1 aantekenen na goed aangeven van Erno Vreugdenhil.
Een verdiende overwinning maar toch geflatteerd omdat hekkensluiter absoluut niet de indruk wekte zich bij de onderste plaats neer te leggen en voor een groot gedeelte van de wedstrijd niet de mindere partij was. ZCFC speelde met Remco van Dijk op doel. achter Jacco Munscher. Chris Visser, Bodhy Smis en Jesse Haanstra, en midden Hein Koster, Tim Cornelissen en Hiddo Haanstra(Brian Meijer 2e helft), en voor Rutger de Vos(Joram Butter), Erno Vreugdenhil en Jesse Knibbe.