Krommenie slaat bij Ilpendam in slotfase toe

Ilpendam- Zondagmiddag sloeg
Sporting Krommenie in de slotfase toe tegen sv Ilpendam. De thuisploeg stond met lege handen na een ware slijtageslag op het zware natuurgras.
Sporting Krommenie zat vanaf het begin van de wedstrijd beter in de wedstrijd dan Ilpendam. Het zette hoog druk waar de Ilpendammers maar weinig antwoord op hadden. Ilpendam oogde erg onrustig en leed veel balverlies. De beste kansen waren dan ook voor Sporting Krommenie dat mede werd geholpen door persoonlijke fouten. Twee keer ging keeper Stan Bakker in de fout, maar zowel Mike Pirovano als Kevin de Wit wisten deze geboden kansen niet te benutten door de bal over het doel te schieten. Na ruim 20 minuten voetballen kreeg Ilpendam wat meer vat op het spel en creëerde het wat kansen. Schoten van Derek Veenstra en Nick van Eeuwen gingen over het doel van keeper Martijn Mooij van Sporting Krommenie.
De eerste echte grote kans voor Ilpendam was na een half uur spelen voor Ismael Faiz die op aangeven van Jordy Blom de bal voor het inschieten had maar helaas voor Ilpendam naast het doel schoot. Vlak voor de rust dacht Sporting Krommenie op voorsprong te komen, echter het laatste tikje gebeurde in buitenspelpositie, waardoor het doelpunt terecht werd geannuleerd door de scheidsrechter. Beide teams konden met een 0-0 ruststand richting kleedkamer.
De 2e helft was net een minuut aan de gang of Sporting Krommenie leek al op een 0-1 voorsprong te komen. De mee opgekomen Matz Schoonheijt schoot op het doel van Stan Bakker, maar wist deze via de lat over te tikken. Ilpendam was de 2e helft wat beter aan de bal en zette wat meer druk op het team van Sporting Krommenie. Na een uur voetballen werd Sem van Laarhoven op rechts de diepte ingestuurd die met de bal het zestien metergebied in dook. De linker verdediger van Sporting Krommnie tikte van Laarhoven aan waardoor de scheidsrechter niets anders kon doen dan naar de penaltystip wijzen. Jordy Blom nam plaats achter de bal, maar zijn strafschop ging hoog over het doel van Martijn Mooij. Ilpendam was na de strafschop nog steeds de partij die de beste kansen creëerde en nadrukkelijk opzoek was naar de winnende treffer. Zo was er een schot van van Laarhoven dat werd gekeerd door keeper Mooij. In de 83e minuut was het keeper Mooij die Sporting Krommenie met een miraculeuze redding op de been hield. Een geweldige zweefkopbal a la Bep Bakhuys van Ismael Faiz wist Mooij te keren. In de 88e minuut kreeg Jordy Blom een uitgelezen mogelijkheid om Ilpendam naar de overwinning te koppen. Echter zijn kopbal ging naast het doel. In de snelle omschakeling wist Sporting Krommenie er razend snel uit te komen waardoor Roel Meijns alleen op het doel afging van Bakker. Met een lage schuiver langs Bakker dompelde Meijns Ilpendam in diepe rouw en stond het na 90 minuten voetballen met lege handen.
Door de 0-1 verliespartij van sv Ilpendam tegen Sporting Krommenie zakt Ilpendam terug naar de middenmoot en ziet het Sporting Krommenie naderen tot 1 punt. Volgende week mogen de Krommenieers wederom richting Waterland om de zware uitwedstrijd tegen FC Purmerend te spelen. Daarna mag de ploeg van trainer Jordi van Beek rusten tot zondag 26 januari. Dan komt Egmondia op bezoek.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl