Laatste superweekend van het jaar bij vv Zaanstad

Koog aan de Zaan- Vrijdag 6 en zaterdag 7 december spelen bijna alle teams van Zaanstad thuis in De Koog. Alleen het vlaggenschip Zaanstad-heren-1 reist af naar Apeldoorn.
Om te beginnen met het slotstuk in De Koog om 18.15uur: Merkala Zaanstad dames-1 speelt dan tegen WIK uit Groot Ammers. Na een goede start zijn de dames de afgelopen weken wat weg gezakt en staan ze inmiddels achtste in eerste divisie B. Trainer-coach René Leeflang: “Ja, alweer de laatste wedstrijd in 2019 voor dames 1, gelukkig spelen we thuis en hoeven we nergens heen.
Na een goede trainingsweek gaan we er zaterdag weer tegen aan. We missen helaas Kyra Brandt, maar gelukkig kan Masja Roovers uit dames-2 invallen. We gaan maar gaan er alles aan doen om de punten in De Koog te houden.” WIK staat gedeeld laatste en zal zeker ook graag naar boven kijken. Dat belooft dus een strijd op het scherpst van de snede te worden.
Zaanstad heren-1 speelt zaterdagavond om 20.00 uur uit tegen Draisma Dynamo, de huidige koploper in de eredivisie. Dynamo – met de ons welbekende spelverdeler Joris Berkhout in de gelederen – lijkt de afgelopen weken in vorm en boekt prima resultaten. vv Zaanstad zelf zorgde afgelopen woensdag voor een verrassing door met goed spel het TalentTeam te verslaan. Wie weet is er op zaterdagavond een klein stuntje mogelijk.
En verder dus een weekend boordevol volleybal in sporthal De Koog. Op vrijdag om 19.15 uur komen Dames 4, 6 en 7 en Heren 7 in actie. Dames 7 staat tweede, met slechts één puntje achterstand op de nummer 1. Zij spelen tegen de nummer 10 van de derde klasse, Jonas D5. Daarna is het de beurt aan Heren 4, 5 en 6. Heren 6 werd vorig jaar kampioen in de derde klasse en staat ook nu weer bovenaan. Zaterdagochtend spelen de meeste jeugdteams hun wedstrijden in De Koog. Om 9.00 uur spelen de MC1 en JC1 allebei tegen Madjoe. Om 10.45 uur spelen JA1, MA2 en MB2 hun wedstrijden. Daarna, om 12.30 uur, spelen de MA1, MB1 en MB4 hun wedstrijden tegen Simokos, Dinto en Clam Dycke.
Zaterdag om 14.15 uur komt het tot nu toe ongeslagen Dames 3 in actie tegen de nummer twee van de promotieklasse Wham Wham D1. Ook Dames 2 doet het goed dit seizoen in de tweede divisie. Zij staan tweede en spelen tegen de nummer twaalf NVC D1. Heren 2 speelt vervolgens om 16.15 uur tegen het eerste herenteam van NVC. Tegelijk met Heren 2 speelt Dames 5 tegen Westvolver.
Om 18.15 uur starten de wedstrijden van Heren 3 en Dames 1. Heren 3 staat op dit moment met twee punten achterstand op Madjoe tweede en speelt tegen de nummer negen van de poule, Smashing ’72. H1.