Jong AZ maandag 9 december thuis tegen Helmond

Zaanstad- Jong AZ wacht maandag de laatste thuiswedstrijd van 2019. De ploeg van trainers Michel Vonk en Koen Stam krijgt op het AFAS Trainingscomplex bezoek van Helmond Sport. De aftrap is om 20:00 uur.
De beloften van AZ gingen in de vorige speelronde onderuit tegen SC Cambuur. In Leeuwarden kwamen de bezoekers via Félix Correia vroeg op voorsprong. De koploper van de competitie kwam niet veel later langszij en liep, ondanks goed spel van Jong AZ, uit naar 3-1.
Complimenten
Vonk was te spreken over wat Jong AZ in Friesland op de mat legde. ”Na de 0-1 hadden we het moeilijk tegen een dynamisch Cambuur, dat de score snel omboog. Met lef en overtuiging hebben we het ze na rust heel lastig gemaakt. Jammer dat we de trekker niet overhalen, maar de ploeg verdient complimenten voor de manier van spelen.”
Doorgetrokken
Daarmee trok de ploeg de lijn door die een paar dagen eerder tegen De Graafschap werd ingezet. De nummer twee van de competitie werd na een sterke tweede helft van Jong AZ aan de kant gezet: 2-1. Zakaria Aboukhlal verzorgde kort na rust beide treffers.
Laatste thuisduel
Het treffen met Helmond Sport is voor Jong AZ het laatste thuisduel van dit kalenderjaar. De ploeg kwam in 2019 achttien keer in actie op het AFAS Trainingscomplex. Zes keer werd er gewonnen, zes keer verloren en zes keer gelijk gespeeld. De grootste overwinning boekte Jong AZ vorig seizoen tegen NEC. Op 1 april werden de Nijmegenaren met 4-0 verslagen.
Terugvechten
Helmond Sport leed in zijn laatste wedstrijd een nederlaag tegen Jong PSV. De ploeg van trainer Wil Boessen kwam in het SolarUnie Stadion al snel op een 0-3 achterstand, maar vocht zich terug tot 2-3. Verder dan dat kwam de thuisploeg niet. Het was de zevende opeenvolgende competitiewedstrijd zonder zege.
Hattrick Reijnders
Jong AZ boekte in de laatste ontmoeting met Helmond Sport een 1-3 overwinning. Tijjani Reijnders was destijds goed voor een hattrick. Het was de eerste keer dat er werd gewonnen van de Kattenmeppers. Twee eerdere ontmoetingen gingen verloren en een bleef gelijk.
Arbiter
De wedstrijd staat maandag onder leiding van Edgar Bijl. De arbiter wordt langs de lijnen bijgestaan door Erik Koopman en Stefan de Groot. Robin Vereijken is aangesteld als vierde official.
Tickets
Kaartjes voor het duel met Helmond Sport kosten € 5 en zijn verkrijgbaar aan de poort van het AFAS Trainingscomplex. Ook is er de mogelijkheid tot aanschaf van een seizoenkaart. Voor maar € 30 ben jij van de partij bij alle thuisduels in de Keuken Kampioen Divisie.
Live
Maandag niet aanwezig in Zaanstad? De wedstrijd is ook te volgen via het Twitter-account van AZ. Later die avond zijn op FOX de highlights te zien.
Roda JC
Na het treffen met Helmond Sport reist Jong AZ op vrijdag 13 december af naar Kerkrade. Hier speelt de ploeg tegen Roda JC. Op zondag 22 december om 14;30 speelt Jong AZ de laatste wedstrijd van het jaar 2019. Dat is een uitwedstrijd in Velsen-Noord tegen buurman sc Telstar en is tevens een mooie streekderby.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl