Zaanstad zoekt naar lichtpuntjes tegen RECO Zevenhuizen

Zaanstad- Na de verloren bekerwedstrijd in Limburg wilden de Zaanse mannen alleen vooruit kijken. In de reguliere competitie zijn broodnodige punten nodig. Thuis tegen de mannen uit Zevenhuizen hoopten de Zaanse mannen weer eens (licht)punten te halen. Nog zonder Erwin Huinen, maar met invaller Joris Burger moest Zaanstad aan de bak. Ook moest het gebeuren zonder assistent-coach Derk de Saegher (die zich ziek meldde met een stem als een bevroren ijsbeer). Een lichtpunt was dat de tribunes goed gevuld waren, mede omdat vanwege de Sint was afgezien van het heffen van toegang. En bovendien was een jeugdige delegatie van VC Hoofddorp gekomen om hun oud-clubgenoot Koen Baas te zien spelen. Een echt lichtpuntje was de mini van de dag: Melle van Rijnsoever spelend in kampioensteam CMV 6. Wat een kanjer. Ze speelde de bal vier geweldig over het net terug, maar ZVH wilde het niet te laat maken op deze zondag.
Coach Sandor Rieuwers startte in de eerste set met Guido Spooren, Max van Straten, Lesley Kef, Marijn van Gool, Robin Ottenhof, Daniel Homburg en libero Rueben Schoones. Zaanstad startte matig. Door twee net fouten en een ace van Gianno Beij was er meteen een achterstand van 3 punten. Deze achterstand werd in het midden van de set groter door Zaanse fouten en harde klappen van Ricardo Hofman en liep via 9-15 op naar 14-22. ZVH maakte toen een paar fouten waardoor Zaanstad terugkwam naar 17-22. Coach Kristian van der Wel greep meteen naar een time-out en zijn aanvallers maakten de set koel af: 17-25. Het lichtpuntje bij Zaanstad was dat de passing deze set redelijk was. Het minpunt was dat de Zaanse aanval en blok achterbleven. De hoogste score bij Zaanstad kwam in deze set van Lesley Kef (5 punten).
In de tweede set nam Ray Espoza de plaats in van Robin Ottenhof. Nadat Daniel Homburg op linksvoor was afgeblokt maakten beide teams er een foutenfestival van. Tot 6-6 waren de enige positieve punten een ace van Gianno Beij en een aanvalspunt van Lesley Kef. De laatste fout was een aanvalsfout van Ricardo Hofman geweest en die trok zich dit zo aan dat hij vervolgens vier aanvalspunten snoeihard insloeg: 6-10. Het gat werd daarna niet groter, omdat Marijn van Gool met zijn blok in deze set vier punten scoorde. Op 13-16 dwong dit Kristian van der Wel tot een time-out. De rally’s werden daarna langer en op 17-19 volgde weer een time-out van RECO ZVH. Zaanstad kon echter niet doordrukken, omdat de pass steeds matiger werd. Op 17-22 stond echter de ingevallen Joris Burger op en de Zaanse aanval ging draaien op de servicebeurt van Lesley Kef. Op 22-23 lag de set weer open, maar met 2 droge aanvals knallen pakte de mannen uit Zevenhuizen de set: 22-25. De lichtpuntjes waren deze set de veerkracht van de Zaanse mannen en de punten van Marijn van Gool en Joris Burger. De hoogste score bij Zaanstad had Marijn van Gool (4 punten).
In de derde set startte Zaanstad met Koen Baas, Joris Burger, Dima en Ray Espoza naast de vaste waarden Lesley Kef en Marijn van Gool. Zaanstad nam een voorsprong: 3-2. Daarna volgde een serie zeer zwakke servepasses en stond het zo maar 5-9. Dat verschil van 4 punten bleef lang bestaan, maar opeens zorgden Dima en Marijn van Gool voor 17-19. Alles leek weer mogelijk en het werd zelfs 19-20. Op 20-21 was er een geweldige rally, waarbij de eerst de ZVH-aanval uit de tribune werd gered. Een tweede ZVH-knal kon niet meer gepakt worden. Daarna zorgde het lange blok uit Zevenhuizen dat de setwinst toch weer naar hen toe ging. Met acht blokpunten kon RECO ZVH deze set de 13 aanvalspunten van Zaanstad overtreffen. De hoogste score bij Zaanstad kwam in deze set (ondanks zijn hoge foutenlast) van Daniel Homburg (5 punten).
De conclusie na deze wedstrijd: bij volleybal wint normaliter het team met de meeste kwaliteit. Dat is de realiteit voor Zaanstad, maar op het eind valt de beslissing! We gaan nu woensdag 4 december weer thuis de strijd aan met het Talentteam Papendal en dat biedt toch nieuwe kansen.
Zaanse scores: Lesley Kef (10), Daniel Homburg (10), Marijn van Gool (8, waarvan 5 blokpunten), Max van Straten (4), Joris Burger (3), Dima (2), Ray Espoza (2) en Robin Ottenhof (1).
foto: Eric Visch

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl