De Kweekvijver stuurt oude sporttenues naar Gambia

OOSTZAAN – Bij OBS De Kweekvijver in Oostzaan zijn ze heel blij met de nieuwe sporttenues die de Oudercommissie heeft geregeld. De kinderen kunnen daarmee weer een hele tijd vooruit.
Maar wat te doen met de oude tenues? Die waren nog veel te goed om al weg te gooien. Gelukkig wist commissielid Afra van Empelen een goede oplossing: naar Gambia, aan de westkust van Afrika!
Bananendoos
Buurtgenoot Michiel Verbrugge heeft zijn garage beschikbaar gesteld aan de Stichting Goods for Gambia, die iedere maand een container vol goede gaven naar Gambia stuurt. Deze stichting regelt de goederenstroom in eigen beheer. Iedereen die iets naar Gambia wil sturen brengt een bananendoos naar een ‘afgooipunt’ van de Stichting. Daar wordt alles opgehaald en via een containerschip verstuurd. Nadat het schip in de haven van Gambia is aangekomen wordt de geadresseerde persoonlijk gebeld. Die kan de bananendoos zelf ophalen bij de loods van de stichting.
Op maat gesorteerd
Alle gebruikte sporttenues van de school werden gewassen en op maat gesorteerd. Daarna gingen ze in een bananendoos. Op deze manier werd alles naar Gambia gestuurd. Michiel Verbrugge van Goods for Gambia selecteerde de school waar de tenues heen gestuurd zijn: de Bintang Bolong Basic Cycle School in het dorpje Bintang in de gemeente Brikama. Het schoolhoofd Lamin Sanyang is geweldig blij met deze gift: “Once again I am grateful and on behalf of the SMC, the staff and the pupils of the school extend our sincere gratitude to you and family.”
Top tien armste landen
Gambia hoort bij de tien armste landen ter wereld, aan werkelijk alles is gebrek. Vooral spullen voor lagere scholen zijn heel welkom, zoals schriften, pennen en lesmateriaal (in het Engels). Maar ook nog bruikbare computers worden hoog gewaardeerd. Dus gaat uw PC eruit voor een nieuwe? Met de oude PC maakt u mensen nog heel blij!
Iedereen die goede kleding of spullen heeft die nog bruikbaar zijn en wil doneren aan personen of instanties in Gambia kan die inleveren in Oostzaan, via de Stichting Goods for Gambia (www.goodsforgambia.nl).

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl