Onderscheiding uitgereikt aan Rein Haverkamp

Assendelft. De meeste voetbalclubs kunnen niet zonder de vrijwilligers en dat geldt ook voor vv Assendelft. Bij de dorpsclub in `De Zuid`hebben ze wel een hele bijzondere vrijwilliger rondlopen.Het onderstaande bericht wilden wij u toch Burgemeester Jan Hamming heeft vrijdag 1 november 2019 een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan Rein Haverkamp uit Assendelft. Rein Haverkamp is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn jarenlange inzet voor vv Assendelft.
De onderscheiding is opgespeld door burgemeester Jan Hamming in de kantine van de voetbalvereniging waar Haverkamp al 60 jaar lid van is. Burgemeester Jan Hamming sprak lovend over Haverkamps jarenlange vrijwillige inzet voor zijn vereniging. Rein Haverkamp (68) kreeg het lintje niet voor niets. Hij is al 60 jaar lid van VV Assendelft en deed en doet van alles voor zijn club. Van leider van het eerste elftal tot het regelen van wedstrijden en scheidsrechters: Haverkamp draaide er zijn hand niet voor om. Ook verzorgde hij jarenlang samen met zijn vrouw het clubblad en doet hij de inkoop van de kantine. Verder kon je hem achter de bar of bij bestuursvergaderingen tegenkomen. En niet te vergeten: hij was een luisterend oor voor de spelers, een vertrouwenspersoon die tussen de spelersgroep en de trainer stond. Hier werd hij alom voor geprezen.
De burgemeester was goed voorbereid. Er waren dan ook genoeg anekdotes terug te vinden. Rein kreeg een receptie en feestavond aangeboden waarvoor hij zelf de uitnodigingen had helpen versturen. Rein was precies welke spelers er sinds 1989 in het eerste hebben gespeeld. Vanaf 1996 hield hij hier nauwgezet een registratie van bij met per seizoen een boekje. Bea de vrouw van Rein werd ook gehuldigd want zonder haar steun was de jarenlange inzet niet mogelijk geweest. Gelukkig blijft Rein als supporter van het eerste en voor de inkoop voor de kantine betrokken bij de club.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl