Saenden pakt koppositie na winst op Bergen


Bergen- De nummers drie en twee stonden zondagmiddag in Bergen in de derde klasse B tegenover elkaar en de inzet was een positie in de top van de ranglijst. Bij winst zou één van deze teams een sprongetje maken in het klassement. Vrijwel direct na het beginsignaal van scheidsrechter Verbij, die een prima wedstrijd zou gaan leiden, nam Saenden het initiatief en leek het er niet op dat Bergen van plan was enig strobreed in de weg te leggen. Bergen startte (te) afwachtend en het duurde dan ook niet lang of de mogelijkheden voor Saenden, dat de bal heerlijk kon rondspelen, dienden zich aan. In de 16e minuut lukte het Remy Goudriaan de bal in de drukte voor het Bergen doel binnen te schieten. Lex Meijns was even later het dichtst bij een doelpunt in de 21e minuut, maar zijn inzet ging over de keeper heen en belandde op de lat. Vanaf dat moment kantelde de wedstrijd en verliet Bergen de defensieve stellingen. Ineens zagen wij een ploeg die wel wilde voetballen en liet zien waarom het bovenaan meedraait. Keeper Mo Kusadasi pareerde een goede inzet en niet veel later werd een 100 procent kans naast geschoten, waarmee Saenden goed weg kwam waardoor er een ruststand van 0-1 op het scorebord te zien was.
Ook na de rust wilde Bergen wel voetballen. Dat resulteerde in kansen en werd het team van René Reijinga achterin gehouden, waardoor het niet meer in het ritme komen van het spel van de eerste vijftwintig minuten van de 1e helft. Bergen wist nog zeker twee goede kansen om zeep te helpen, alvorens de wedstrijd andermaal kantelde in de 74e minuut. De goed ingevallen Elzo Noya die na lang blessureleed zij eerste minuten weer maakte, kreeg een bal via een Saenden verdediger op zijn kaak, maar de scheidsrechter besloot anders en wees naar de stip. Mo Kusadasi pakte deze inzet fenomenaal en voorkwam daarmee een treffer van Bergen die niet verdiend zou zijn geweest. Vreemd genoeg pakte Saenden het weer op waar het in de 1e helft mee was begonnen. Er werd weer gevoetbald en de Bergen spelers liepen er achteraan. Toen de aanvoerder van Bergen de tweede gele kaart kreeg voor een onbesuisd moment was de wedstrijd gespeeld. Een goede mogelijkheid voor Lex Meijns bleef nog onbenut, maar even later was het Damian Wijndal die op weg naar het doel in de 85e minuut niet te stoppen bleek en de bevrijdende en verdiende 0-2 maakte. In de 90e minuut wist David Poyato na goed doorzetten Stanley Louhatapessy te bereiken die fraai inkopte. Daarmee maakte Saenden het gememoreerde sprongetje op de ranglijst, maar toen de uitslagen van de overige wedstrijden bekend werden bleek het een sprong te zijn geweest en bezet Saenden momenteel als promenvendus de nummer één positie. Een zeer fraaie prestatie van de ploeg van hoofdtrainer Rene Reijinga dat zaterdag avond om 18;00 uur in Assendelft de derby tegen SVA zal gaan spelen.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl